GÜNCEL

Pamukkale’de ücret tarifelerine büyük zam

Pamukkale Belediye Meclisi, Ağustos Ayı toplantısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarifelerini güncelledi.

Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un başkanlığında yapılan toplantıda, 2024 yılı ücret tarifelerindeki değişiklikler oybirliğiyle kabul edildi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, yaptığı açıklamada belediyenin hizmet sunarken zarar ettiğini belirtti. Başkan Ertemur, "İnanın, belediyemizin yaptığı masraf, aldığımız harçlardan daha fazla. Bazı açma ruhsatları için ekip olarak işyerlerine 2-3 kez, bazen de 4 kez gidiyoruz. 150-200 lira harç aldığımız açma ruhsatlarının masrafları 200-300 lira tutuyor. Gidiş-gelişler ve personel masrafları dahil edilmemiş durumda. Belediye hizmet sunacak ama zarar da etmemesi gerekiyor. Yaptığımız artışlarla zararı biraz daha azaltmayı hedefliyoruz" dedi. 

“BELEDİYE HİZMET SUNARKEN ZARAR EDİYOR”

Başkan Ertemur, yaptığı açıklamada, belediyenin hizmet sunarken zarar ettiğini belirtti. "Belediyemizin yaptığı masraf, aldığımız harçlardan daha fazla. Açma ruhsatları için ekiplerimiz 2-3 kez, bazen de 4 kez işyerlerine gidiyor. 150-200 lira harç aldığımız açma ruhsatlarının masrafları 200-300 lira tutuyor. Yaptığımız artışlarla zararı biraz daha azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

YÜZDE 100’E VARAN ZAMLAR UYGULANDI

Buna göre Pamukkale sınırları içerisinde kapalı pazar yerlerindeki tezgahlarda KDV dahil 3 bin 600 lira olan devir ücreti KDV hariç 7 bin 500 liraya, KDV dahil 7 bin 200 lira olan kapalı pazar yerlerindeki dükkanlarda KDV hariç 20 bin liraya yükseltildi.  Açık pazar yerlerindeki KDV dahil 2 bin 250 lira olan tezgahlarda devir ücreti KDV hariç 5 bin liraya, KDV dahil 7 bin 200 lira olan dükkanlardaki devir ücretleri KDV hariç 10 bin liraya çıkarıldı. Pamukkale Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü iş yeri açma ücretleri bin lira ile 100 bin lira arasında değişiklik gösterirken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 2024 yılı vergi, harç ve ücretler tarifesi ise metrekaresi 2.50 TL ile 40 bin TL arasında değiştirildi.