EĞİTİM

Pamukkale ve Merkezefendi’den öğrencilere destek

Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Meclisleri, Ağustos ayı toplantılarında öğrencilere yönelik eğitim yardımı kararlarını oy birliğiyle kabul etti. Kararlar, yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi destek sağlanmasını amaçlıyor.

Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Meclislerinin Ağustos ayı toplantılarında, yeni eğitim-öğretim yılı için öğrencilere verilecek eğitim yardımları görüşüldü ve önemli kararlar alındı. Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı toplantısı Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek eğitim yardımı konusu görüşüldü. Karara göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi toplam 2 bin 500 öğrenciye 8 ay boyunca aylık 700 TL eğitim yardımı yapılacak. Eğitim yardımının toplam maliyeti ise 14 milyon lirayı bulacak. Başvurular 1 Eylül’de başlayacak ve 15 Eylül’de sona erecek. Başvuru detayları Pamukkale Belediyesi’nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

4 BİN ÖĞRENCİYE 8 AY BURS VERİLECEK

Merkezefendi Belediye Meclisi, Şeniz Doğan başkanlığında Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk oturumunda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrencilere verilecek eğitim yardımı konusu Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. İkinci oturumda, komisyon kararı oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında okuyan toplam 4 bin öğrenciye 8 ay boyunca aylık 600 TL burs verilecek. Bu öğrencilerden en az 500'ü meslek lisesi öğrencisi olacak. Eğitim yardımının toplam maliyeti ise 14 milyon lira olarak belirlendi.