EKONOMİ

Pamukkale ve Merkezefendi belediye meclisleri 2025 bütçesini belirledi

Yılsonu yaklaşırken, ilçe belediyeleri bütçelerini ayarlıyor. Kent nüfusunun neredeyse yüzde 60’ının yaşadığı Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri toplamda 5,2 milyar lira bütçe belirledi. Merkezefendi’nin bütçesi Pamukkale’den 200 milyon lira daha fazla.

İlçe belediyeleri 2025 bütçelerini bu ayki meclis toplantılarında belirliyor. Kent nüfusunun çoğunluğunun yaşadığı Pamukkale ve Merkezefendi belediyelerinin bütçeleri de, diğer ilçelere göre hayli yüksek belirleniyor. İki belediyenin son meclis toplantılarında yeni yıl bütçeleri belli oldu.

PAMUKKALE’YE 2,5 MİLYAR TL BÜTÇE

Pamukkale Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında 2025 yılı bütçesi 2 Milyar 500 Milyon TL olarak belirlendi. Pamukkale Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı 2. birleşiminde 2025 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Biz ‘Bu kenti birlikte yöneteceğiz’ dedik. Göreve geldiğimiz 31 Mart tarihinden itibaren bu kenti daha iyiye taşımak için çalışıyoruz. Bu süre zarfında önceki dönemden kalan enkazla ilgili ödemeler yaptık. Yıllardır dağıtılmayan çöp poşetlerini halkımıza ulaştırdık.

Halk Ekmek hizmetini başlattık. Yakında 7. halk Ekmek büfesini açacağız. Pazaryerleri yapıyoruz. Biz bu hizmetlerimizle halka dokunuyoruz. Bizim amacımız Pamukkale’yi kalkındırmak. 2025 yılına girerken güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Hazırladığımız bütçenin harcama noktaları vatandaşımıza olacak. Bu bütçe halkımıza hizmet için harcanacak. Her şeye rağmen bu kent hak ettiği hizmeti alacaktır” dedi.

MERKEZEFENDİ’NİN BÜTÇESİ 2,7 MİLYAR TL 

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı toplantısında yapılan görüşmeler sonucunda 2025 yılı tahmini bütçesi, 2 Milyar 700 Milyon TL oldu. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Hemşehrilerimize ve ilçemize en iyi şekilde hizmet etmek için hazırlanan 2025 yılı bütçemiz hayırlı olsun” dedi. Merkezefendi Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Toplantısının 2. Oturumu gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın başkanlığında toplanan mecliste 13 madde gündemde yer aldı. Gündem maddeleri arasında yer alan 2025 Yılı Performans Programı ile 2025 Yılı Bütçe tasarısı da görüşüldü. Bütçe tasarısı müdürlük nezdinde oylamaya sunularak karara bağlandı.

Performans programı da oy çokluğu ile kabul edildi. Merkezefendi Belediyesi’nin 2025 yılı tahmini bütçesi 2 Milyar 700 Milyon TL olarak belirlendi. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Başkan Doğan, 2025 yılı bütçesinin Merkezefendi’ye hayırlı olmasını diledi. Başkan Doğan, “İlçemizi geliştirmek ve güzelleştirmek, hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Bütçeyi doğru kullanmak, doğru projeleri hayata geçirmek çok önemli. Yeni bütçemiz ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.