GÜNCEL

Pamukkale Belediyesi'nde ilaçlama ekipleri çalışıyor

Pamukkale Belediyesi son dönemde artan şikâyetlere yanıt verdi, ilaçlama ekipleri 61 mahallede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, özellikle sivrisinek ve karasinekle mücadeleyi daha da önemli hale getirdi. Denizli’nin Pamukkale ilçesinde belediye ekipleri vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sıklaştırdı. Özellikle Demokrasi Meydanı ve çevresinde bulunan konutlarda yaşayan vatandaşlardan son dönemde bu yönde çok sayıda şikâyet yükseldi. Sosyal medyadan belediyeye çağrı yapan vatandaşlar sinekler nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığını ifade etti.

61 MAHALLEDE SEFERBERLİK BAŞLATILDI

Pamukkale Belediyesi ekipleri ilçedeki 61 mahallede ilaçlama seferberliği başlattı. Yapılan açıklamada her bölgenin haftada iki kez ilaçlandığı kaydedildi. İlaçlama faaliyetlerinin bayram sonrası hızlandırıldığı kaydedildi, özellikle sabah saatlerinde uygulama yapıldığına işaret edildi. Açıklamada çöp konteynerleri ve su kaynaklarının daha sık ilaçlandığına vurgu yapıldı, bu yolla sineklerin üremelerinin engellenmeye çalışıldığı kaydedildi.

ERTEMUR; “YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Pamukkale’mizde yaşayan vatandaşlarımızın sivrisinek ve karasinek sıkıntı yaşamaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sivrisinek için gece ilaçlaması uygulamamız aralıksız devam ediyor. Kurban Bayramı’ndan sonra popülasyonu daha da artan karasineklere yönelik ise sabah ilaçlaması çalışmamız başladı. Hedefimiz Pamukkale’de uçkun sorununun önüne geçmek” ifadelerini kullandı.