Pamukkale Belediyesi’nin üniversite bölgesinde öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği, bisiklet kiralama ünitesi PAKBİS bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden hizmete alındı. Bir süredir kullanım dışı olan Pamukkale akıllı bisiklet sisteminin tekrar hizmete alınması yönünde çok talep aldıklarını belirten ilçe belediye başkanı Ali Rıza Ertemur, “Vatandaşlarımızın parasının boşa gitmesine gönlümüz razı olmadı. Atıl haldeki malzemeler kullanılabilir hale getirilerek yeniden hizmete alındı” diye konuştu.

Pakbi̇s Aktive Edildi (6)

8 AYRI NOKTADA BAKIMLAR YAPILDI

8 ayrı noktada durakları bulunan sistemde kullanılan 64 bisikletin bakım ve onarımlarının yapıldığı ve sistemin de güncellendiği belirtildi. Sistemi kullanan öğrenciler gittikleri yerlerdeki 96 park yerine araçları bırakabiliyor.

Pakbi̇s Aktive Edildi (5)

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

PAKBİS süreli bisiklet kiralama uygulaması olarak hizmet veriyor. Pamukkale Üniversitesi girişi, Cevat Akşit Öğrenci Yurdu yanı, Zeytinköy Şiir Otel arkası, Yunus Emre Caddesi, Asmalıevler Pekdemir AVM altı, Cumhuriyet Mahallesi İnci Otel yanı, Kınıklı Mahallesi Amfi Park üstü ve Pamuk Kafe Üniversite önü olmak üzere 8 ayrı noktada duraklar bulunuyor. 64 bisiklet ve 96 park yeri ile Akıllı Bisiklet Uygulaması’nda 2 ayrı yöntem ile bisiklet kiralanabiliyor. İlk yöntemde bisiklet kiralama terminalinde “bisiklet kirala” butonuna basarak, herhangi bir abonelik işlemi yapmadan kredi kartı bilgileri girilerek kiralama yapabiliyor. İkinci bir yöntem olarak da, abonelik noktalarından, bisiklet kiralama terminallerinden, web sitesi ve Google Play ya da AppStore indirilebilecek olan mobil uygulama üzerinden üye olunarak, abonelik kartı alınabiliyor. Ayrıca, bisiklet severler, Pamuk Kafe Üniversite abone noktasından hem üyelik işlemlerini yaptırabiliyor, hem de kredi kartı ile veya nakit olarak kredi yükleyebiliyorlar. Vatandaşlar, www.pakbis.com web sitesi üzerinden, kiralama sistemi ile tüm detaylara ulaşabiliyorlar.

Pakbi̇s Aktive Edildi (4)

Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı Denizli'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Pakbi̇s Aktive Edildi (2)

Pakbi̇s Aktive Edildi (1)

Kaynak: Haber Merkezi