Denizli’de icradan satılık Maserati Denizli’de icradan satılık Maserati

TÜİK’in yayınladığı Ağustos ayı motorlu taşıtlar istatistiklerine göre, Denizli’de toplam araç sayısı yüzde 8,2 oranında artış gösterdi ve toplam araç sayısı 525 bin 7’ye yükseldi.  En çok satış ise motosiklet grubunda gerçekleşti. Motosiklet satışları geçen yıla oranla yüzde 25 oranında arttı ve 116 bin 828’e yükseldi. 

Otomobil Hız Kesti, Motosiklet Revaçta 1

“MOTOR FİYATLARI ÇOK UYGUN”

Denizli Otomobilciler Dernek başkanı ve Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Üyesi Necip İrdem, motosiklet satışlarındaki artışla ilgili, “Motosikletlerin tercih edilme sebebi fiyatların uygun olması. Ayrıca Türkiye’de nüfusa göre en çok araba düşen şehir Denizli. Buda trafiğin yoğun olmasına neden oluyor. Otoparkların düzensiz ve yersiz olması da motosikletlere yönelimi arttırıyor. Motorlarda kampanyalar oluyor, satışlarda ödemeler taksitlere bölünüyor. Bu da motosiklet alımını daha da kolaylaştırıyor. İnsanların motosikletlere yöneliminin artmasını tetiklendi aslında” dedi.

“MOTOR PRATİK, YER VE ZAMAN KAYBI OLMUYOR”

İkinci el araçlarda satışlarında banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle düştüğünü kaydeden İrdem “Araba fiyatlarındaki düşüş hala devam ediyor. Banka faizlerinin çok yüksek olması nedeniyle insanlar kredi çekemiyor. Elindeki parayı da bankaya bağlıyorlar. Bu durum ikinci el araç fiyatlarını çökertti. İkinci el araç fiyatları belki de son 10-15 yılın en kritik seviyesini yaşıyor. Motor fiyatları, günümüz şartlarındaki para politikasında paranın değersizliğine bakarsanız uygun. Bugün işe gidip gelmek için alabileceğiniz bir motor 50 bin liradan başlıyor. Bu motorla insanlar işini görebiliyor. Hem pratik, hem yer, zaman kaybı olmuyor. Arabaya göre daha az yakıt harcadığı için yakıttan tasarruf oluyor. Denizli trafiği çok kalabalık olması da insanların motora yönelmesinde bir etken” şeklinde konuştu.

Editör: Hatice İçke