TEKNOLOJİ

Ormandan köylülere temiz enerji, 30 ev güneş enerjisine geçti

Orman köylülerinin kalkındırılması için desteklemeler devam ediyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğünce ORKÖY Kredi Destekleri kapsamında Acıpayam İlçesi Alaattin Mahallesinde 30 haneye Güneş Enerji Sistemi (GES) desteği sağlandı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi hedeflerine ulaşmak üzere, orman köylülerinin kalkındırılmalarına katkıda bulunmak ve ormanlara olabilecek baskıyı azaltmak için ORKÖY Projesi ile orman köylülerine, kooperatiflere ve kooperatif üst kuruluşlarına hibe ve kredi kullandırılıyor.

Orman içindeki veya bitişiğindeki köylülerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini destekleyen Orman Genel Müdürlüğü, ORKÖY Projesi ile orman köylülerine destekte bulunuyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü de bu kapsamda Acıpayam İlçesi Alaattin Mahallesinde 30 haneye çatı tipi Güneş Enerji Sistemi (GES) desteği sağladı. ORKÖY Kredi Destekleri kapsamında gerçekleştirilen destekten yararlanan vatandaşlar, sıcak suya rahat bir şekilde ulaşma imkanı elde ettiler.

Alaattin Mahalle Muhtarı Songül Kılıç, ORKÖY Projesi kapsamına girdiklerini ve ilk etapta güneş enerjisi sistemleri ile karşılaştıklarını belirterek, "Sağ olsun yetkililer, bunu mahalle sakinlerine anlattılar. Vatandaşlarımız da büyük ilgi gösterdi, güzel bir katılım oldu. Katılım sonucunda önce beş kişi faydalanacaktı. Katılımda anlatılan projeyi beğenince bunu 30 haneye çıkardık" dedi.