Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Fesleğen Mahalle Muhtarı Oğuz Sırlı, mahallede yaptıkları çalışmaları ve yapılmasını istediği projeleri Hizmet Gazetesi’ne anlattı. “Mahallemiz hizmete oy verdi” diyen Sırlı, Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesinin el değiştirmesinin ardından mahallede yapılması planlanan işlerin yarım kaldığını belirterek, vatandaşın sorunlarının en kısa sürede çözmeyi planladıklarını belirtti. Sırlı, “Önceki dönem mahalle muhtarımız Sema Aras vefat edince tekrar seçime girdik, mahallelimiz bize güvendi ve seçti. 31 Mart seçimlerinde tekrara seçime girdim ve mahalle muhtarı seçildik. Mahallelimiz hizmete oy verdi” dedi.

“Önce İnsan’ Di̇yerek Yola Çiktim” (7)

Denizli’de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek Denizli’de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek

“GÖREVE BAŞLARKEN ÖNCE İNSAN DEDİK”

“Biz göreve başlarken siyaseti mahalle dışına atalım ve önce insan diyelim dedik” diyen Sırlı, “Okul önlerinde velilerle ya da mahallemizdeki teyzelerimizle, amcalarımızla sohbetlerimizde hep bir isteğiniz var mı, bir şikâyetiniz var mı? diye sorduk. Öncelikli olarak okullarımız etrafındaki trafik sıkışıklığı çok fazlaydı. O yolu tek yöne çevirdik, demir dubalar yaptık. Emek caddesinde farklı iki noktaya butonlu trafik lambası yaptık. Oradaki trafiği ve öğrencilerin geliş geçişlerini çözdük, mahallemizde birkaç noktada karanlık sokaklar vardı, o sokakları aydınlığa çevirdik. Mahallenin belli yerlerinde ki çöp kocalarını birleştirip büyük çöp konteyneri haline getirdik. 30 yıldır mahallemizde pazar kurulmuyordu, önceden kaldırılmış, pazarı yeniden mahallemize getirdik. Bu ve bunun gibi pek çok şey yaptık” diye konuştu.

“Önce İnsan’ Di̇yerek Yola Çiktim” (6)

“MAHALLEMİZDE YARIM KALAN İŞLERİMİZ VAR”

“Mahallemize sağlık ocağı yaptırmak istiyoruz” diyen Muhtar Sırlı “Yer altında bir otopark yaptırmak istiyoruz, içinde bir pazar yeri, üstünde bir sağlık ocağı yaptırabilirsek ne mutlu bize ama zor görünüyor. Belediyeler ‘biz kasayı boş aldık, şu anda yatırım yapamayız, sıkıntılarımız var’ diyorlar. Benim mahallemin sağlık ocağı yok. İki doktor bir yer kiralamış, orada hizmet vermeye çalışıyor. Benim mahallemin nüfusu yaşlı, mahallem en yaşlı nüfusa sahip mahallelerden biri. Mahalle sakinlerinin bir kısmı İstiklal’e gidiyor, bir kısmı Atalar’a gidiyor. Buradaki sağlık ocağını gören yok. Muhtarlığa yakın bir yerde sağlık ocağı olması gerekiyor. Pamukkale Belediye Başkanımız Ali Rıza Ertemur’dan bunun sözünü aldık. Bizim şanssızlığımız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ile Pamukkale Belediye Başkanı değişti. Tabi onlarında alt ekibi değişti. Değişince de iletişimde sıkıntı yaşıyoruz. Sorunlarımızı anlatmada sıkıntı yaşıyoruz, müdürlere ulaşmada sıkıntı yaşıyoruz, kendilerine ulaşmada sıkıntı yaşıyoruz. Daha önceden Osman Zolan başkan ya da Avni Örki başkanımızla görüşebiliyorduk, bir şeyleri çözebiliyorduk. Şimdi başkan yardımcıları değişti. Bir süreç var, o süreci bekleyelim bakalım. Daha önceki dönemde mahallemizde yapmak istediklerimizin çocuğunu yaptık, ancak yarım kalan işlerimiz var. Okulumuzun kapalı spor salonuna bakan kısmı var, boyaları hep dökülmüş. Boyayalım diyoruz, ilgilenen yok. Bu ve bunun benzeri pek çok şey var. Şuanda biz beklemedeyiz. Belediyeler sistemi oturtsunlar diye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Önce İnsan’ Di̇yerek Yola Çiktim” (5)

“KAMU KURUMLARINDA MUHTARLARA ÖZEL HAT OLSUN İSTİYORUZ”

“Mahallemizde eksiğimiz çok” diyerek sözlerine devam eden Sırlı “Mahallemizde belli noktalarda kamera sistemi olması lazım. Sürücü parkının arkasında parkımız var, o parkı gören bir kamera sistemimiz yok. Mahallemizde zamanında tellerin yer altından geçmesi lazımmış, zamanın yöneticileri ilgilenmemiş. Şuanda o görüntü çok kötü bir görüntü, tarihi eser gibi, şimdi kablolar ile mücadele ediyoruz. Emek dolmuşlarımız itfaiyenin önünden geçiyor, yaşlılarımız orada iniyor, bastonla yürüyeceğim diye uğraşıyorlar. Biz dolmuşların en azından Babadağlılar İşhanı’nın oradan geçsin istiyoruz. Kamu kurumlarının muhtarlara özel hatları olsun istiyoruz. Mesele ADM elektrikte bu var. Geçen gün mahallede bir sıkıntı oldu, aradım söyledim hemen geldiler, halettiler” diye konuştu.

“Önce İnsan’ Di̇yerek Yola Çiktim” (2)

“Önce İnsan’ Di̇yerek Yola Çiktim”

Kaynak: Haber Merkezi