Bakan Tekin, okullarda temizlik personeli eksikliği yaşandığını kabul ederek, bunun çözümü için adımlar atıldığını söyledi. "45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik görevlisi bulunuyor. Taşeronların kadroya geçmesiyle birlikte personel ihtiyacında sorunlar başladı. Yarı zamanlı görevlendirilen 120 bin personel olmasına rağmen, başvuru oranı sınırlı kaldı. İstihdam edilenlerin sadece %25'ini doldurabildik," dedi.

DTO yönetiminden Denizli OSB Başkanı Baltalı'ya hayırlı olsun ziyareti DTO yönetiminden Denizli OSB Başkanı Baltalı'ya hayırlı olsun ziyareti

30 BİN TAM ZAMANLI PERSONEL ALINACAK

Sorunu çözmek için ek personel alınacağını belirten Bakan Yusuf Tekin, "Pazartesi günü itibarıyla tam zamanlı 30 bin personel alımı gerçekleştirilecek. Bu şekilde gelecek hafta içerisinde okullarımızdaki temizlik görevlisi eksikliğini tamamen gidermiş olacağız," ifadelerini kullandı.

“PERSONEL İHTİYACI GEÇİCİ DEĞİL”

Tekin, alınacak personelin okullarda sürekli çalışacağını belirterek, "Bu personel ihtiyacı geçici bir durum değildir. Okullarımızın hijyen ve temizlik konularındaki ihtiyaçlarını sürekli olarak karşılayacak bir yapıya geçiyoruz," şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi