Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve sınıf öğretmenlerinin yanı sıra ortaokul 5. sınıf şubelerinin de e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle 28-30 Ağustos tarihlerinde belirleneceği bildirildi. Bu düzenlemenin, okul kayıt süreçlerinde şeffaflık ve adaleti sağlamak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Yeni eğitim öğretim yılı bugün başladı Yeni eğitim öğretim yılı bugün başladı

Valiliklere gönderilen yazıda, "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir" ifadeleri hatırlatıldı.

Öğrencilerin Şubeleri Kura Ile Belirlenecek (2)

5. SINIFLAR DA E-OKUL'DAN KURA İLE BELİRLENECEK
Yeni düzenleme, sadece ilkokul öğrencilerini değil, ortaokul 5. sınıf öğrencilerini de kapsıyor. Ortaokula yeni başlayan veya nakil olan öğrencilerin şubeleri de e-Okul sistemi üzerinden kura ile belirlenecek. Bu işlemler, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" çerçevesinde gerçekleştirilecek.

28-30 AĞUSTOS TARİHLERİNDE KURA ÇEKİLECEK
MEB'in gönderdiği yazıda, kura işlemlerinin 28-30 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için valiliklerin gerekli tüm tedbirleri alması istendi. Ayrıca, ilgili yönetmelik ve yönerge hükümlerine sıkı bir şekilde uyulması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi