YEREL HABERLER

"O sözleri küçüklüğüne veriyorum..."

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, 11 Ağustos’ta ilki gerçekleştirilecek olan 1. Boğa Güreşleri’ne yönelik sosyal medyadan, ‘Eskiden er meydanıydı, şimdi öküzlere kaldı meydan’ yorumunu yapan önceki dönem Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’a, “Kendisi ayıp etmiştir, terbiyesizliğine ve küçüklüğüne veriyorum. Bir cevap verdim ancak kendisinde anlayacak kapasite yok” ifadelerini kullandı.

Kale’de siyasi gerginlik her geçen gün tırmanıyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinde karşı karşıya gelen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ile önceki dönem belediye başkanı Mehmet Salih Sağınç, sosyal medyada birbirine girdi. 11 Ağustos’ta ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Boğa Güreşleri’ne yönelik, “Eskiden er meydanıydı, şimdi öküzlere kaldı meydan’ yorumunu yapan eski başkan Sağınç’a, Başkan Hayla’dan ağır yanıt geldi. Sağınç’ın paylaştığı yorumun altına, “Boğalara öküz deme kardeş gücenirler. Aradaki fark büyük” diyen Hayla, Hizmet Gazetesi’ne konuştu.

“BUNLAR ÇOK ÇİRKİN LAFLAR”

“Bize oy verene de vermeyene de ayrımımız yok” diyen Başkan Hayla, “Kendilerine çatmıyoruz. Halkımıza karınca kararınca hizmet etmişlerdir. Kimseye de bir şey dediğimiz yok. ‘Er meydanı öküzlere kaldı’ gibisinden sözler yakışık almıyor. Bize oy veren kesimi öküz diye nitelendirmiş. Kendisine bir mesaj verdim ancak anlayacak kapasitesi yok. Bunlar çok çirkin laflar. Kendisi bir dönem belediye başkanlığı yapmıştır. Bu sözlerde çok ayıp… Ayrıca o er meydanını da ben yaptım. 6 senede ilçemize bir çivi çakmadınız. Borç yükü hala bizim üzerimizde. Halkımıza öküz diye laf ediyorsunuz. Oturun yerinize saygınlığını koruyun. Kale’de halk sizi gördüğünde ceket düğmesi iliklesin” ifadelerini kullandı.

“KENDİSİNİ BAŞKAN YARDIMCISI YAPMAMIŞTIM…”

Sağınç ile geçmişten gelen bir sorununun olmadığını da ekleyen Başkan Hayla, “Kendisi mahallesinde çok başarılı olamadı. Kasabasında bile halk onu meclis üyesi olarak istemiyordu. Ben kendisi yerine başka arkadaşları meclis üyesi olarak yazmıştım. Maalesef ‘illa bunu yazacaksın’ dediler. Kişilik olarak kendisine bir şey diyemem ancak yöneticilik başka bir şey. İyi insan, iyi yönetici olamaz. O yüzden de kendisine başkan yardımcılığı görevi vermemiştim. Şu anda da beni haklı çıkarıyor. 2014-2018 yıllı arasında belediye başkanlığı yaptım ve görevden uzaklaştırıldım. Hiçbir zaman saygınlığımı kaybetmedim. Görev yaptıkları dönemde eleştirmedim ve işlerine karışmadım. Konuştukça batıyor. Bu sözleri kendi terbiyesizliğine ve küçüklüğüne veriyorum. Yüz yüze de gelmedik hiç, olduğum yere de gelmez, bilmem” dedi.