Uzun yıllardır Denizli’de giyip sektöründe hizmet veren Mesut Yıldırım, kentin en işlek noktalarından biri olan Bayramyeri’nde bulunan 2.Ticari Yol’da faaliyet gösteren mağazasının binasının dış kısmına uyguladığı tasarım ile dikkatleri üzerine çekti. Yıldırım, 4 katlı binanın dış cephesine mizah tarzında yazılar ve resimlerle donattı. Müşterilerin binanın dışını görerek geldiğini söyleyen Mesut Yıldırım, “Bizim sloganımız ‘Asgari ücretlinin kahramanı’, sloganın hakkını veriyoruz. Buna da tasarım da yer verdik” dedi.

(5)

Denizlili Ümmühan Ünavcı, MasterChef’e veda etti Denizlili Ümmühan Ünavcı, MasterChef’e veda etti

“TATLI SERT BİR MİZAH YAPALIM İSTEDİK”

Yıldırım “Biz burada erkek giyim üzerine hizmet veriyoruz. Dışardaki tasarımı biz içeride de uyguluyorduk, folyo baskı halinde yapıyorduk. 4 katlı binamızın dışı cephesi boştu, ‘Ne yapabiliriz’ diye düşünürken böyle bir fikir çıktı ortaya. Biz insanların dikkatini çekebilmek için böyle bir tasarım yaptık. Bizim işin zor yanları da çoktur. İnsanların psikolojisi ise cebelleşip duruyoruz. Bu psikolojiyi bir mizaha çevirerek tatlı sert bir mizah yapalım, hem insanların hoşuna gitsin hem ilgi çeksin istedik. Hem biz kendi işimizi kolaylaştıralım, hem müşterilerimizin işini kolaylaştıralım istedik. Mesele Recep İvedik’in resmi ile “Bir pantolon alacaksın 10 kişiye sordun koçum, kendi kararını kendin verebilirsin” sözünü koyduk. Herkes bu tarz sorun yaşıyordu, Recep İvedik ile biz bunu biraz komediye döktük. Bazı müşterilerimiz dışarıdaki yazıyı okuyup geliyor, bize hak verdiklerini söylüyorlar. Bir pantolon alacaklarında sordukları herkesten farklı bir cevap geldiğini, hakikaten kendi kararlarını kendileri verebileceklerini fark ettiklerini söylüyor” şeklinde konuştu.

M A N K E N

“SLOGANIN HAKKINI VERİYORUZ”

Tasarımın ortaya çıkış sürecini anlatan Yıldırım, “Ben karikatürleri seviyorum. Karikatürlerden yararlanarak böyle bir tasarım çıktı ortaya. Tabelacı bir arkadaşımla görüştüm, tasarladık sonra hayata geçirdik. Keşke herkes iş yerine bu tarz tasarımlar yapsa. Gerçekten çok güzel olacağına inanıyorum. Denizli’ye katkısı olacağını düşüyorum. Yılda bir bu tasarımları değiştirmeyi düşünüyorduk ama şuanda maliyetler çok yüksek.  Biz bu yazıları yaklaşık 1 buçuk yıl önce yaptırdık. Herkes fotoğraf çekiyor, yazının önünde kendi fotoğraflarını çektiriyorlar. Yazıları görüp mağazamıza girenler var, bizim sloganımız “Asgari ücretlinin kahramanı”, bunu görüp girenler oluyor. Hakikaten fiyatlar uygun, her bütçeye göre bir şeyler var. Sloganın hakkını veriyoruz” dedi.

2-4

Kaynak: Haber Merkezi