ANIM Cup hazırlık turnuvasının son maçından mağlup ayrıldı ANIM Cup hazırlık turnuvasının son maçından mağlup ayrıldı

Ay yıldızlılar 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Portekiz’in ilk golü 21’de Bernardo Silva’dan gelirken, Samet Akaydın 28’inci dakikada topu kendi ağlarına gönderdi. Maçta kapanışı 56’ncı dakikada Bruno Fernandes yaptı. Montella’nın öğrencileri maça iyi başlasa da üst üste yediği gollerin ardından oyundan düştü ve hayal kırıklığı yarattı.

“ARDA OYNAYACAK DURUMDA DEĞİLDİ”

Gürcistan maçının yıldızı Arda Güler’i Portekiz karşılaşmasında yedek soyunduran A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella kadro tercihleriyle büyük eleştiri alırken, deneyimli teknik adam maç sonu kendini savundu. “Arda 30 dakikadan fazla oynayabilecek durumda değildi” diyen İtalyan teknik adam, “Arda maça çıkacak durum değildi. Maçın son 20 dakikası oyuna sokmamayı da düşündük. Sonra değiştirmeye karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Bazen unutuyoruz ama oyuncularımızın çoğu kulüplerinde devamlılıkla oynamaya alışık değiller” ifadelerini kullandı.

“Arda Oynayacak Durumda Deği̇ldi̇” (3)

GRUPTA SON RAKİP ÇEKYA!

Portekiz aldığı galibiyetle puanını 6’ya çıkarttı ve gruptan çıkmayı garantiledi. 3 puanda kalan Milliler gruptaki son mücadelesinde 26 Haziran Çarşamba günü saat 22:00’de Hamburg'da Çekya ile karşılaşacak. Ay yıldızlılar grupta 1 puana sahip olan Çekya’dan puan ya da puanlar alması durumunda 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16’ya kalmaya başaracak.

Kaynak: Haber Merkezi