AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili Şahin Tin, mermer, tekstil ve kablo makinaları başta olmak üzere 223 kalem G.T.İ.P. numaralı makine ve teçhizat listesinin Resmi Gazete de yayınlanarak teşviklerden ve gümrük vergisi muafiyeti kapsamından çıkarıldığını duyurdu.

Milletvekili Şahin Tin; “ Sanayicimiz Üretsin, Ülkemiz Kazansın”1

“YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ”

Her sektörde olduğu gibi yerli makine imalat sanayisine de güçlü destek verdiklerini belirten Milletvekili Şahin Tin, “Yerli makine imalatının daha da güçlenmesi için ülkemiz içinde sektörün gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Küresel pazarda adından söz ettirecek yerli makinalar bizim her zaman gurur kaynağımız oldu, olmaya devam edecektir. Sektörleri yakından takip ediyoruz. Özellikle imalat sanayinde atılması gereken adımları atıyoruz. Sanayicilerimizin talepleriyle yakından ilgileniyor, süratle çözümler üretilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Girişimlerimizle makine imalat sektörünün önündeki önemli bir sorunu daha ortadan kaldırdık. Yurt içinde üretilen yerli ve milli makinalarımız var iken aynı makinaların teşvik ve muafiyetler kapsamında ithal edilmesini cazip olmaktan çıkardık, yerli üretim makinaları avantajlı hale getirdik. G.T.İ.P. numaralı 223 kalem ürün artık gümrük vergisi ve muafiyetinden yararlanamayacaklar kapsamına alındı” dedi.

 Milletvekili Şahin Tin; “ Sanayicimiz Üretsin, Ülkemiz Kazansın”3

“İTHALATA KET VURDUK, ÜRETİMİN YOLUNU AÇTIK”

Teşvik ve muafiyet kapsamından çıkarıldığı ilan edilen özellikle 21 kalem ürünün Denizli makine imalat sanayisini yakından ilgilendirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’miz müteşebbis bir kent. Üretiyor, ihraç ediyor, çalışkan insanlarıyla güzel ve başarılı işlere imza atıyor. Alınan karar bu manada önemli bir adım içeriyor. Mermer, kablo ve tekstil makinaları başta olmak üzere yerli imalat sanayisini bu yolla güçlü bir şekilde desteklemiş oluyoruz. Üretilen bu makinalarla iç pazarın taleplerini karşılayıp imalat kapasitesine ve kalitesine büyük ölçüde destek sunuyoruz. İmalat sanayimizin gücü yerinde, teknik alt yapısı yüksek, nitelikli ve kaliteli insan gücüne sahip, üretimde kendisini kanıtlamış durumda. Bize düşen ise önündeki engelleri sırasıyla kaldırmak, yollarını açmak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin, sanayicimizin ve üretimin yolunu açmaya devam edeceğiz. Bu kararın alınması talimatını veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mehmet Fatih Kacır ile Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü ve ilgili bürokratlara emekleri için teşekkür ediyoruz. Alınan kararın sektörlerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Milletvekili Şahin Tin; “ Sanayicimiz Üretsin, Ülkemiz Kazansın”2

Bankada parası olanlar dikkat! Bankada parası olanlar dikkat!

Editör: Haber Merkezi