Devrimci Sendikal Dayanışma ve Merkezefendi Sol Kültür’ün birlikte düzenlediği kahvaltı Kır Çiçeği tesislerinde gerçekleştirildi. Dayanışma kahvaltısına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Birgün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, Sol Parti Meclis Üyesi Sercan Dede ve çok sayıda davetli katıldı.

“BU DEĞİŞİMİN OLACAĞINA İNANIYORUM”

Dayanışma kahvaltısında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan değişimin olacağına vurgu yaparak, “Çok çalışmamız gerekiyor. Sorumluluğumun farkındayım. Gelecek nesillere, çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için elbirliği içinde olmak zamanıdır. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Ben bu değişimin olacağına inanıyor ve güveniyorum. Bu değişim gençlerden başlayarak, kadınlarla ve sizlerin bizlerin katkısıyla olacak. Bu aileyi her geçen gün büyütmeliyiz. 2019’da göreve başladığımdan 2024’e baktığımda, bu inanmışlığın arttığını görüyorum. Bu durum beni de çok umutlandırıyor. Aydınlık ve güzel bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız ve sonucun güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

“AYDINLIĞA, GELECEĞE VE DEVRİMCİLİĞE SAHİP ÇIKTILAR”

Birgün gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın’da ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini, 14-28 Mayıs seçimlerinde halkın umudunun ciddi anlamda kırıldığını belirterek, “Başta 78 kuşağının devrimcileri şimdiki emekliler ilk sokağa çıktı. Sonra köylüler itiraz etti, gençler ufak ufak yandan bir şeyler yapmaya çalıştı ve kadınlar yine her zaman ki gibi direngendi. Aydınlığa, geleceğe ve devrimciliğe sahip çıktılar. 14-28 mayıs seçimlerinin kötü atmosferini Türkiye’nin üzerinden attılar

Şimdi geldiğimiz nokta itibari ile Türkiye toplumu önemli bir deneyim geçirdi. Önemli bir direniş gösterdi ve AKP rejiminin mutlak tahakkümünü engelledi. Bir anlamıyla dur dedi. 31 Mart seçiminin ardından güçlendirici hamleleri hep birlikte yapabilirdik. Orada biraz zayıf kaldığımızı itiraf etmeliyiz. 31 Mart seçiminin iktidara karşı esen rüzgarını bütün muhalefet çok fazla arkasına alamadı. Halkın gösterdiği irade kadar güçlü bir irade göstererek yelkenlerini o rüzgara açamadı.  Rejim başka düzeylerde kendini tahkim etmeye, nefes almaya ve bir hamle yapmaya vakit buldu” dedi.

DENİB, Bilgi Teknolojileri İhracat Grubunu kuruyor DENİB, Bilgi Teknolojileri İhracat Grubunu kuruyor

Editör: Haber Merkezi