Altın piyasası için açıklamalarda bulunan uzman isim İslam Memiş, “Ben altın ve kripto para piyasasının baskı altında olduğunu hâlen düşünüyorum. Bunu da sık sık dillendiriyorum. Çünkü merkez bankaları enflasyonla mücadele ediyor, işte faiz noktasında faiz artırarak bu süreci bugüne kadar getirdiler. Jeopolitik gerilimleri, küresel ekonomik krizleri, resesyon riskleri... Hepsini topladığınız zaman altın fiyatlarının ve kripto paraların sevdiği bir ortam. Dolayısıyla da yükselmemesi baskılandığına işaret ediyor” yorumunu yaptı.

TEB Faktoring, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı TEB Faktoring, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı

Memiş, Altın Yatırımcılarını Uyardı (2)

“MERKEZ BANKALARININ REZERVLERİNDE CİDDİ ARTIŞ VAR”

“Merkez bankalarının fiziki rezervlerinde ciddi bir artış var” diyen Memiş, “Yani merkez bankaları para stoklarını artırmaya devam ediyor ve dolayısıyla da bu baskılanma sürecini etkiliyor. Ama önümüzdeki aylarda tekrar yükseliş trendlerini korunma ihtimalini güçlü görüyorum. Özellikle merkez bankaları Eylül ayı itibariyle faiz indirimleri başladığında... 2024 yılına ilişkimiz sloganımız vardı. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Merkezi