Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, birinci gününde açılış töreniyle başladı. Belediye önündeki Atatürk Anıtı’na belediye başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Yoğurt ve kavun yarışmasında en iyiler belirlendi Yoğurt ve kavun yarışmasında en iyiler belirlendi

Melek Mosso Buldan’i Salladi (6)

FESTİVALDE BİRÇOK ETKİNLİK YAPILDI

Törene, TBMM Meclis Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, İlçe Emniyet Müdür V. İmdat Bayram, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, CHP İlçe Başkanı Şenol Cerit, Buldan Belediye Meclis Üyeleri, Buldan ilçe protokolü ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Festival, Kortej yürüyüşünün ardından Lonca meydanında protokol konuşmaları, Halk Oyunları ve ardından Dokuma Sanatından gösteriler ile devam etti. Daha sonra Belküm'de Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği tarafından düzenlenen Buldan Fotoğraf sergisi gezildi. Fotoğraf sergisi için Sait Yalçın ve Mustafa Kıyak’a Plaket takdim edildi. Festivalin birinci gününün akşam programında Buldan Belediye personeli Naci Özkan'ın müzik dinletisi ile basladı. Devamında Hamdi Kaval’ı anma günü dolayısıyla oğlu Musa Kaval'a anma günü adına Belediye Başkanı Orpakplaket takdim etti. Gecenin sonunda Ozan Ozanca sevenleri ile buluşarak festivale gelenlere müzik ziyafeti yaşattı. Başkan Orpak, Ozan Ozanca'ya El Dokuması Fular ve çiçek takdim ederek teşekkür etti. Festivalin ikinci günü Buldan Ziraat Odasının katkılarıyla düzenlenen Keşkek Hayrı ile başladı. Keşkek hayrına Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Melek Mosso Buldan’i Salladi (1)

BULDAN'IN YÖRESEL YEMEKLERİ YARIŞTI

Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali etkinlikleri kapsamında ikinci gününde her yıl düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması yapıldı. Yarışmada menülerde çağla dövmesi, ovmaç, erişte, tarhana çorbası, patlıcan kabuk dolması, saraylı tatlısı, tenem helvası yer aldı. 3 yarışmacının katıldığı yarışmada, Afşin Avralıoğlu birinci, Habibe Algan ikinci, Yusuf Sağ üçüncü oldu. Başkan Orpak, Lezzet Ödüllerini kazanarak dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. İkinci gününde de birçok etkinliğin yapıldığı festivalde Anestezi Grubu Music sahne aldı. Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konser sonrası Buldan Kumaş ve Bezlerden hazırlanan defile gösterimi gerçekleşti. Başkan Orpak, defilenin yapılmasında öncelikle Efesan Tekstil Hale Efeoğlu, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ve Buldan MYO Moda Tasarım Bölümü'ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Buldan bezinden hazırladıkları tasarımların sergilendiği defile, izleyenlerin beğenisini topladı. Defile gösterimi sonrası Buldanlılar, Necati ve Saykolar konseri ile coştu.

Melek Mosso Buldan’i Salladi (2)

FESTİVALİN KAPANIŞINI MELEK MOSSO YAPTI

Bu yıl 22’nci kez düzenlenen festivalin son gününde Denizlili şarkıcı Melek Mosso sahne alarak festivale katılanları coşturdu. Mosso'yu izleyenler arasında Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Denizli İl Yönetimi, Siyasi Parti ve Sivil toplum kuruluşlarının il ve ilçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konserde Denizlili şarkıcı Melek Mosso, sevilen şarkılarını Denizlililer için söyledi. Konserde ünlü şarkıcıyı izleyenler arasında Mosso'nun annesi Hatice Mosso da vardı. Mosso annesi ile birlikte birçok kez sahnede söylediği "Keklik Gibi Kanadımı Süzmedim" türküsünü bütün kadınlara itaaf ederek söyledi. Konser sonunda Başkan Orpak, Melek Mosso'ya çiçek ve Buldan dokuması el ürünlerinden hediye etti.

Melek Mosso Buldan’i Salladi (4)

Melek Mosso Buldan’i Salladi (3)

Kaynak: Haber Merkezi