SPOR

Mavioğlu ‘burası büyük camia’

Denizlispor Teknik Direktörü Çağdaş Mavioğlu, Hizmet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. “Varsın rakiplerimiz bizi hedefe koymasın” diyen Mavioğlu, “3. Lige çıkan takımlar seviniyor, biz neden buradayız diye kahroluyoruz. Küme düşmek aklımızın ucundan bile geçmiyor. Burası UEFA’da çeyrek finale kadar çıkmış büyük bir camia. Oyuncularımda taşıdıkları formanın farkında… Bu hikayenin sonu güzel olacak” diyerek iddialı açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam eden Denizlispor’da Teknik Direktör Çağdaş Mavioğlu, her geçen gün daha da iyiye gittiklerini söyledi. Oyuncularının antrenmanlarda çalıştıklarını sahada en iyi şekilde uyguladığını söyleyen 47 yaşındaki teknik adam, oyuncularının özgüveninin her geçen gün arttığını açıkladı.

“NAZİLLİ MAÇI BİZE POZİTİF ENERJİ VERDİ”

1-1 eşitlikle sona eren Nazilli Belediyespor karşılaşması hakkında konuşan Mavioğlu, “Yorgun olmamıza rağmen istediklerimizi sahada en iyi şekilde uyguladık. Son dönemde yaptığımız fiziksel yüklemeler oyuncularda biraz yorgunluğa neden olmuştu. İlk göreve geldiğimiz andan itibaren de çok koşan ve mücadele eden bir takım ortaya çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bunun avantajını da oynadığımız hazırlık karşılaşmalarında görüyoruz. Bazı endişelerimiz vardı ancak bu süreci iyi geçirdik. Kadromuz dar olduğu için hiçbir oyuncumuzu sakatlığa kurban vermek istemiyoruz. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı, önümüzde süreçte daha güçlü ve kuvvetli olacağız. Yapacağımız laktak testleriyle de bir yol çizeceğiz. Nazilli Belediyespor maçında koşu performansı olarak çok daha iyiydik. Duran toptan talihsiz bir gol yedik. 1-2 pozisyon dışında da savunmada iyi bir görüntü çizdik. Zamanla hücumda da daha iyi olacağız. Olumlu yaptığımız işlerin sayısı fazlaydı. Hazırlık maçlarında skor bizim için önemli değil ancak oyuncularımızın özgüveni açısından skorlarda bazen önemli olabiliyor. Nazilli maçı bize pozitif enerji verdi” ifadelerini kullandı.

“VARSIN RAKİPLERİMİZ BİZİ HEDEFE KOYMASIN”

“Düşmeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Mavioğlu, “Ligdeki rakiplerimizle ilgili analizler yapıyoruz. 7-8 takım şampiyonluk için kadro kurdu. Play-off hattı içinde iddialı rakımlar var. Bizim aklımızın ucundan bile düşmek geçmiyor ancak bazı gerçeklerde var. Genç bir takımız bazı noktalarda eksiklerimiz var. Bunu da en az indirmek için çalışıyoruz. Play-off ya da şampiyon olmak, kim istemez. Hiçbir hoca küme düşeceğiz diye bir takıma gelmez. Bizim hedeflerimiz var. Varsın rakipler bizi hedefe koymasın. 3. Lige çıkan takımlar seviniyor, biz ise neden buradayız diye kahroluyoruz. Denizlispor büyük bir camia… UEFA Kupası’nda çeyrek final görmüş, yıllarca Süper Lig’de mücadele etmiş bir kulüpten bahsediyoruz. Oyuncularım taşıdıkları formanın ağırlığının farkında. Bu yüzden bir çalışacaksak iki, iki çalışacaksak üç çalışıyoruz. İnşallah bu hikayenin sonu güzel olacak” dedi.

“MUĞLA MAÇI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

29 Ağustos’ta 3. Lig ekiplerinden Muğlaspor ile Denizli Atatürk Stadyumu’nda karşılaşacaklarını söyleyen Mavioğlu, “Bergama Belediyespor maçı saat 16:30’da oynanacak. Bizde o maçın saatine göre bir hazırlık yaptık. Saat 17:00’de şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Muğlaspor’u ağırlayacağız. Ligin başlamasına kısa bir süre kala bu maçta bizim için geldiğimiz seviyeyi görmemiz açısından çok önem taşıyor” ifadelerini kullandı.