GÜNCEL

Laodikya Bisiklet Topluluğu gezmeye devam ediyor; Son durakları Süleyman Yayla Gölü oldu

Denizli’de ilçelere bisiklet turu düzenleyen Laodikya Bisiklet Topluluğu’nun son durağı Buldan’a bağlı Süleymanlı Yayla Gölü oldu. Yaylada pedal çeviren bisikletçiler, bin 200 rakımlı yaylaya hayran kalırken, ilçe merkezini de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Denizli’de bisikletleriyle ilçeleri ve doğal güzellikleri karış karış gezen Laodikya Bisiklet Topluluğu’nun son durağı doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olan Süleymanlı Yayla Gölü’nü ziyaret etti. Yaylada bisiklet turu yapan ve doyasıya vakit geçiren topluluk, Buldan’ın ilçe merkezini de gezme fırsatı buldu ve meşhur lezzetleri tattı.

“BİZLERE MUTLULUK VE HUZUR VERDİ”

Süleymanlı Yayla Gölü’ne hayran kaldıklarını ifade eden Laodikya Bisiklet Topluluğu yöneticilerinden Pınar Çoban “Laodikya Bisiklet Topluluğu olarak aktif olan 120 sürücümüz var. Biz hem Denizli’yi geziyoruz, hem tanıtımını yapıyoruz. Bu hafta Denizli’nin Buldan İlçesinde yer alan Süleymanlı Yaylası’nı ve çevresindeki orman yolda turladık. Katılımı 20 kişi ile sınırlandırdık. Buldan Belediye Başkanımız Mehmet Ali Orpak’ın katkılarıyla güzel bir tur gerçekleştirdik. Doğanın içinde pedallamak, temiz hava almak, muhteşem manzara eşliğinde bisiklet sürmek çok güzeldi. Bizlere huzur ve mutluluk verdi. Tarihi Buldan Evleri ile Buldan Dokumacılık Sokağı’nda turumuzu sonlandırdık. Buldan bezinden yapılmış peştamallar, bornozlar, keten yazlık kıyafetler çok güzeldi” dedi.

“SÜLEMANLI BİSİKLETÇİLER İÇİN BİR SEÇENEK”

Süleymanlı Yaylası’nda bisiklet turu yapmanın iyi bir seçenek olduğunu kaydeden Çoban, “Doğa ile iç içe bir aktivite arıyorsanız Süleymanlı Yayla Gölü ve orman yolunda bisiklet sürmek çok iyi bir seçenek. Bölgenin temiz havasından yararlanabilirsiniz. Süleymanlı Yaylası bin 200 metre yükseklikte ve eğimde yüzde 8 ila 15 arasında değişiyor. Unutulmaz bir doğa deneyimi ve eşsiz bisiklet turu için bu güzel rotayı tercih edebiliriniz” diye konuştu.