Kurban Bayramı’na sayılı saatler kalırken; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurbanlık hayvan satışına yönelik karşı denetimlere devam ediyor. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarına İl/İlçe Müdürlüğü sağlık personeli ile birlikte yapmış olduğu ziyarette hayvan kontrolleri sırasında yetiştiricilerin dertlerini dinleyerek onlara yardımcı oldu.

Egekent Hastanesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor Egekent Hastanesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor

“Kurbanlik Alirken Pasaportunu Kontrol Edi̇n” (2)

PASAPORTLARI KONTROL EDİLMELİ

Kurbanlık alırken sağlıklı, besili ve kulak küpesi bulunan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, veteriner sağlık raporuna, hayvan pasaportuna ve nakil belgesine sahip Tarım ve Orman Bakanlığı hayvan bilgi sistemine kayıtlı olan hayvanların seçilmesinin önemini belirtti. Ayrıca, hastalık riskini azaltmak amacıyla zayıf, hasta, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanların kurbanlık olarak tercih edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları ve yetiştiricileri bilgilendirdi. Hem hayvan sağlığının korunması hem de halkın güvenli bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirmesine yardımcı olunduğunu vurgulayan Müdür Çınar, bu önlemlerle birlikte, yetiştiricilerin dertlerini dinleyerek onlara destek olunduğunu da belirtti.

“Kurbanlik Alirken Pasaportunu Kontrol Edi̇n” (1)-1

KÜPE VE PASAPORTLARI TESLİM EDİLECEK

Kurbanlık satış yerleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerince denetlenerek belge ve sağlık kontrolleri yapılmakta ayrıca İl Müdürlüğü ile Emniyet ve Jandarma Teşkilatı’nın koordineli çalışmalarıyla yol kontrolleri yapılarak belgesiz ve sağlıksız hayvanların Denizli'ye girişi önleniyor. Kurban kesim yerlerinde kesilen hayvan küçükbaş ise kulak küpelerinin, büyükbaş ise kulak küpeleri ile birlikte pasaportlarının kesim sırasında görevlilere teslim edilmesi, kendi kesimlerini yapan vatandaşların ise belge ve kulak küpelerini muhtarlıklara, belediyelere veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim etmeleri istendi.

Kaynak: Haber Merkezi