Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde 2019 yılından bu yana muhtarlık yapan Turgay Dedek, 5 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmaları ve kazanımlarını paylaştı. “Yaşanan bir şehirde eksikler hep doğuyor, sorunlarımız ve çalışmalarımız hiç bitmiyor” diyen Muhtar Dedek, “2019 yılında ilk muhtar olduğumuzda Sümer Mahallesi’nin alt yapısı yoktu, yağmur su hatları yoktu, içme suları ve kanalizasyon hatları hep birbirine girmiş durumdaydı. Önceki dönem belediye başkanımı Osman Zolan ile birlikte alt yapıya başladık. Alt yapıda çalışmalarında mazgallarımız, yağmur suyu hatlarımız, içme suyu hatlarımız, kanalizasyonlarımız yenilendi. Aynı şekilde Aydem nakil hatları konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Mahallemizde yaptığımız en büyük kazanımlar alt yapıydı. Bu alt yapıyı bitirmekle çok büyük sorunlarımızı aştık. Daha sonrasında da Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan ile üst yapıya girdik. Üst yapıda da asfaltlarımızı, kilit taşlarımızı bitirdik. Konteynerlerimizin bulunduğu bölgelerde cep konteynerler oluşturduk. Sümer Mahallemizin bizim başımızı ağrıtan sorunlarını cımbızla aldık” dedi.

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (3)

“KETEM SADECE KADINLARA YÖNELİK BİR YER DEĞİL”

Sümer Mahallesi’nde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) kuruluş hikayesini anlatan Muhtar Dedek, “Mahallemizde Büyükşehir Belediyesine ait olan güzel yerlerimiz vardı, iki katlı 10 yıldır kullanılmayan boş binaydı. Hayırseverlerimiz ile görüşerek kanser erken teşhis merkezine dönüştürdük. Denizli’nin en modern KETEM’ini yaptık. Tam 5 yıldır hizmet veriyor. Sadece bizim mahallemizde değil, Denizli’deki 6 büyük ilçeye de hizmet veriyor. Kadınlar taşıma usulüyle merkeze getiriliyor ve X-ray cihazları, mamografi cihazları ile birlikte diyetisyenimiz, aile planlama doktorumuz ile hizmet veriyor. KETEM sadece kadınlara yönelik bir yer değil. Bağırsaklar testleri ile ilgili birimiz var erkekler de giriyor. Sigara bırakma birimiz var, erkeklerde giriyor. Aynı zamanda YEDAM’da gönüllü görevliyim. Madde bağımlılığı ile alakalı çok büyük çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (8)

“MAHALLEMİZDEKİ SORUNLARI ÇÖZÜK, EKSTRA KAZANIMLARIMIZ OLDU”

Sümer Mahallesi’ne yaptığı ekstra kazanımlardan söz eden Turgay Dedek “Çağımızın sorunu obezite, bunla ilgili mahallemizde diyetisyenimiz var. Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nin biraz daha ilerisinde diyetisyen, psikolog, aile planlama doktoru var. Bunlar çok muazzam şeyler.  Mahallemizde Şeniz Doğan başkanımız Nergis Düğün Salonu’nu açtı. Düğün salonundan da  çok güzel geri dönüşler oldu. Burada düşük maliyetlerle vatandaşlar hizmet alabiliyorlar. Merkezefendi Belediyemiz ile birlikte sokak hayvanları için mama üretim tesisi oluşturuldu.  Sorunları çözdüğümüz gibi bunlarda mahallemize ekstradan gelen kazanımlar. Kadın Çocuk Yaşam Merkezimizin açılışı yapıldı. O da yaklaşık 5 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Devlet Demir Yollarının altında alt geçit yaptırdık. Orası bizim çok büyük bir kanayan yaramızdı. Mahallemizde yaşadığımız için bunlar bildiğimiz sorunlardı. İlk neşter vuracağımız yerler buralardı. Şimdi mahallemize makyaj kısmına geçtik. Biraz daha rötuşlar yapmaya başladık. Eksiklerimiz var elbette, bu eksikliklerin giderilmesi için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (1)

“3’ÜNCÜK KUPASI DA BİZİM GENÇLERİMİZ İLE ESERİMİZDİR”
Dedek spora da destek verdiklerini ifade ederek, “Denizli İl Emniyet Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu ‘Mahallemde Maç Var’ turnuvasına biz de Sümer Mahallesi olarak katıldık. Gece gündüz gençlerimizi getirdik, muhtarlığımızla toplantılar yaptık. Gençleri avucumuzun içine aldık. Bu gençlere birlik beraberlik, kardeşlik oluşsun diye uğraştık. Mükerrem Mehmet Eke Okulu müdürümüzün de katılımı ve desteği ile beden eğitimiz öğretmenlerimiz ile beraber gençlerimiz ile bir bağ oluşturduk. Bu bağ bize, Sümer Mahallesi’ne 3’üncülük kupası getirdi. 3’üncük kupası da bizim gençlerimiz ile eserimizdir. Devamını getireceğiz. Gençlerimiz ‘Seneye bizi de yazın’ diyor. Gençlerimize sahip çıkmamız lazım, en önemlisi de budur gençlik, gençliğine sahip çıkacaksın” diye konuştu.

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (9)

“BAŞKALARININ HAKLARINI ÇİĞNEME BOYUTUNA KADAR GİTTİLER”

Sümer Mahallesi’nde araçlarıyla drift yapan gençlerle sorunları olduğunu söyleyen Dedek,” Kendilerine bir izin verildiğinde, başkalarının haklarını çiğneme boyutuna kadar gittiler. Burada egzoz patlamaları, yüksek desibelde sesler kanunen suçtur. Bunlara izin verilmesi demek insanları rahatsız edeceksiniz, egzoz patlatacaksınız yada yüksek ses çıkaracaksınız anlamına gelmiyor. Bununla alakalı da çalışmalarım sürüyor, gerekli yerlere müracaatlarım olacak” şeklinde konuştu.

“YEŞİL ALANLAR İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Sümer’de yeşil alan çalışmaları da yaptıklarını kaydeden Dedek,” Bu yeşil alanlar tabi ki toplumda vatandaşların kişi başına düşen yeşil alanlar bakımından Türkiye’nin en iyi illeri arasında. Yeşil alan oluşturma yerlerimiz var, bununla ilgili Merkezefendi Belediyemiz park bahçeler birimi ile bizim çalışmalarımız doğrultusunda parklarımızın çimlendirilmesi, ağaçlandırılması ile ilgili çalışmalarımız var. Yakında onlardan da bize işçi arkadaşlarımız gelecek, yakında parklarımızda çalışmalara başlanacak” dedi.

Palet tahtalarını, kimyasal kullanmadan oyuncağa düştürdü Palet tahtalarını, kimyasal kullanmadan oyuncağa düştürdü

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (5)

“DEVLET KURUMLARINA AİT ALANLARIN BOŞ KALMASI BENİ RAHATSIZ EDİYOR”

“Geçtiğimiz hafta Ankara’daydım. Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin ile görüştük” diyen Dedek, “Ankara’daki gündemimiz, mahallemizde devlet kurumlarına ait alanlarımız var. Bu yerleşkeler 4 bin metrekare civarında. Ankara’daki toplantımız devletin kurum ve kuruluşlarını biran önce Sümer’e getirmek ile alakalı bir toplantımızdı. Buraların boş durması bizi rahatsız ediyor. Buralara bir şeylerin yapılması, mahalleye hizmet getirmek benim ana temam. Ben boş durmam, işi kovaların, cımbızlar alırım. Ben rahat durmuyorum, kimseyi rahat da durdurmuyorum. Amacım bu mahalleye bir şeyler yapmak. İz bırakan muhtar olmak önemli… O koltuklara oturmak değil, o koltuklara değer katmak çok önemli. Bu görevlerde olsak da olmasak da biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Önemli olan insanlara dokunabilmek, değinebilmek” dedi.
“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (7)

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (6)

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (4)

“Koltuğa Değer Katmak Çok Önemli” (2)

Kaynak: Haber Merkezi