GÜNCEL

Kocamektep, Pamukkale Halk Eğitime taşınıyor

Denizli Anadolu Lisesi’nin 2 bloğunda ders yapılamamasından dolayı bazı derslikler okul kampüsü içerisinde bulunan Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’ne taşınıyor. Karara Eğitim İş Denizli 2 No’lu şube tepki gösterdi. Şube Başkanı Tahir Çetin, kararın yanlış olduğunu savundu.

Denizli’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Denizli Anadolu Lisesi’nde C bloğu daha önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı. C bloğun yanı sıra stadyum tarafında olan A Blokta da güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bin 400’ü aşkın öğrencinin eğitim gördüğü okulda eğitime elverişli sadece tarihi B blok ile D blok kaldı. 2 blokta eğitime ikili sistem şeklinde geçilmesi planlanıyor. Eksik kalan 5 derslik için ise yine okul bahçesinde bulunan Pamukkale Halk Eğitim Merkezi kullanılacak. 

“BİR ÇÖZÜM ÜRETİRKEN İKİ YENİ SORUN OLUŞTURMAYIN”

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, blokların Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’ne taşınması kararına alınan karara Eğitim İş’ten tepki geldi.  Eğitim İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Tahir Çetin, “Halk Eğitim müdürlüğü binasını taşıyacağınız ek bina (FETÖ’den el konulan eski dershane binası) yüzlerce usta öğreticiye yetecek midir? Halk Eğitimin eğitim öğretim faaliyetlerine uygun mudur? Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki araç gereç ve donanımları, onlarca dikiş makinası ve tezgahları hurdacıya mı vereceksiniz? Gerçekten çözüm aranıyorsa bir an önce derslik ve okul yapımı için adımların atılması gerekmektedir. Öğrenci sayısı kapasitenin çok çok altındaki İmam Hatip Liselerinde birleştirme yapılarak yeni bina sağlanabilir. Denizli Lisesinin bahçesine prefabrik bina yaparak acil derslik gereksinimi sağlanabilir. Denizli Lisesi’nin yeni sınıfları bir yıl süreyle başka okullarda misafir edilebilir. Başta sayın valimize ve yetkililerimize sesleniyoruz: Bir çözüm üretirken iki yeni sorun oluşturmayın” dedi.