Denizli’deki 1800 Yıllık Anıtsal Çeşme Turizme Kazandırılıyor Denizli’deki 1800 Yıllık Anıtsal Çeşme Turizme Kazandırılıyor

Bakanlığa bağlı ekipler, 81 ilde kırtasiye ve okul ürünleriyle ilgili denetimlerini sıkılaştırırken, Reklam Kurulu da bu ürünlere yönelik reklamları incelemeye aldı. Kurul, tüketicileri aldatan ve yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden tanıtımlara karşı önlemler alıyor. Özellikle, gerçekte olduğundan daha fazla indirim yapılıyormuş izlenimi veren indirimli satış reklamları ve uygulamalar dikkatle izleniyor. Reklamların, ürünlerin nitelikleri ve bileşenleri konusunda tüketicileri açıkça bilgilendirmesi gerektiği vurgulanıyor.

ÜRÜNLER DETAYLI İNCELENİYOR, MEVZUATA AYKIRI OLANLAR TOPLATILIYOR

Ticaret Bakanlığı, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında kırtasiye ürünlerine yönelik detaylı denetimler gerçekleştiriyor. Yasaklı kimyasalların kullanımını önlemek ve çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımları tespit etmek amacıyla ürünler akredite laboratuvarlarda test ediliyor. Mevzuata aykırı olduğu belirlenen ürünler için piyasaya arz yasağı, toplatma, risk duyurusu gibi tedbirler uygulanırken, bu ürünleri piyasaya sürenlere idari para cezası kesiliyor.

Kimyasal testlerde, ürünlerde kanserojenik maddeler, azot, ftalat, formaldehit gibi uçucu bileşenler ve alerjenler inceleniyor. Ayrıca, fiziksel kontroller de yapılarak, ürünlerin mekanik dayanıklılığı test ediliyor. Özellikle 3 yaş altı çocuklar için risk oluşturan, küçük parçalara ayrılabilecek ürünler dikkatle değerlendiriliyor. Ürünlerin CE işareti, içerik bilgisi, ithalatçı veya imalatçı bilgisi ve son kullanım tarihi gibi ambalaj bilgileri de detaylı olarak inceleniyor.

Editör: Haber Merkezi