Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar ülke genelinde etkili oluyor. Aşırı sıcaklıklar vatandaşların bünyesini doğrudan etkiliyor. Bu etkilerden en önemlisi ise fazla sıvı kaybı olarak belirtiliyor. Diyetisyen Büşra Özcan, sıvı kaybından vücudu korumak için alınabilecek bazı önlemler hakkında konuştu. Su tüketiminin günde kilogram başına 30-35 mililitre olması gerektiğini belirten Diyetisyen Özcan, gazlı ve şekerli içecekler bunların tüketimini önermediğinin altını çizdi.

Şekerli atıştırmalıklar çocuklarda odaklanma sorununa neden oluyor Şekerli atıştırmalıklar çocuklarda odaklanma sorununa neden oluyor

“KİLOGRAM BAŞINA 30-35 MİLİLİTRE OLMALI”

Suyun nasıl içilmesi gerektiğini ve kilogram başına ne kadar su tüketilmesi hususunda da Diyetisyen Büşra Özcan “Su lıkır lıkır değil, yudum yudum içilmeli. Gün içerisinde susamayı beklemeden su tüketimi sağlanmalı. Su tüketemeyenler için suyun içerisine birkaç damla limon suyu veya taze meyve parçacıkları atarak suyun tadını iyileştirmelerini öneriyorum. Su veya maden suyu dışında ev yapımı limonata veya komposto, ayran, yine yaz mevsiminde önereceğim içeceklerden. Ama gazlı içecekler, şekerli içeceklerin tüketimini öneremiyorum. Su tüketimi günde kilogram başına 30-35 mililitre olmalı. Örneğin 50 kilogram birey için 1.5-1.7 litre su tüketimi yeterli" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi