EĞİTİM

Kendi elektriğini ve suyunu üreten okul; Emsan

Bu yıl ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-Okul üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu Müdürü Ruhi Öz, yeni sistemi olumlu bulduğunu söyledi.

Yapmış olduğu çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu, okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrencilerini karşılamak için okul içinde ve dışında çalışmalarını sürdürüyor. Okulda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu Müdürü Ruhi Öz, öğrencilerin ve öğretmenlerinin kura sitemi ile belirlenmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

5 yıldır Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulunda Okul Müdürü olarak görev yapan Ruhi Öz, 2-6 Eylül tarihleri arasında 1.sınıflar için başlayacak uyum eğitimleri, ardından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için okulda hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti. Ruhi Öz, “İlkokul kısmında 1475 öğrenci var, anasınıfı kısmında 100 civarında öğrenci var. Toplamda okulumuzda 1570 civarında öğrencimiz vardı. Bu eğitim öğretim yılında da aynı öğrenci sayısını bekliyoruz. Her okulda olduğu gibi bizde okulumuzda bakım, onarım, tamirat işlerini yapıyoruz.  1 Eylül gibi öğrenciler gelmeden önce okul genel bir bakımdan geçer. Hazır hale gelir” dedi.

“YENİ SİSTEM İLE OKULLARDAKİ KARGAŞA ORTADAN KALKACAK”

İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-Okul üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistemi çok olumlu bulduğunu ifade eden Ruhi Öz, “Her yıl okullarda bir kargaşa oluyordu, kayıtlarla ilgili endişeler, şikayetler geliyordu. Bu sistem ile beraber bu durumlar ortadan kalktı gibi görünüyor. Gerçekten kayıtların merkezi sistem olması bizim için önemli ve çok olumlu. Bakanlı kura sistemi ile öğrencilerin şubelerini belirleyecek, hatta öğretmenleri belirleyecek. Bu sistemle birlikte hiç kimsenin bir şey söylemesine gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.

AKTİF OKUL, DOĞAN DEMİRCİOĞLU EMSAN İLKOKULU

Okulda gerçekleştirilen etkinliklere öğrenci ve velilerden yoğun yoğun ilgi ve katılım olduğunu söyleyen Okul Müdürü Öz “Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nun geleneksel hale gelen bir sistemi, işleyişi var. Öğretmenlerimiz, idaremiz, personelimiz her zaman bunu böyle değerlendiriyor. Eğitim öğretimin yanında, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, her türlü yarışlar bizim olmazsa olmazımızdır. Etkinliklerimize öğrencilerimizin katılımı inanılmaz yoğun.  İlkokulların özel ve genel amacı çocukların sağlıklı yetişmeleridir. Değerler eğitimini çok önemsiyoruz. Akademik başarının yanında öğrencilerimizin değer eğitimini almasını ve bunu yaşama, davranışa dönüştürmesi çok önemli, biz de bunu çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

OKUL KENDİ ELEKTRİK VE SUYUNU ÜRETİYOR

Hayata geçirilen projeler ile okulun kendi elektriğini ve suyunu kendi ürettiğini söyleyen Ruhi Öz “Okulumuz için çeşitli projeler üretiyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile şuanda okulumuzda elektrik ve suyumuzu kendimiz üretiyoruz. Şuanda Güneş Enerji Sistemleri yani GES şuanda bizim okulumuzda faal durumda, kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Yağmur sularını değerlendiriyoruz. Depolarımız var, orada biriken su ile bahçemizi suluyoruz” dedi.