Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli’nin Pamukkale İlçesi, Gözler Mahallesinde bulunan lavanta bahçelerini ziyaret etti. Gözler Lavanta Bahçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Vali Coşkun, lavanta eko turizmi, kekik, adaçayı ve lavanta bahçeleri hakkında Gözler Lavanta Bahçeleri işletmecileri Hüseyin Akkaya, Gözler Mahalle Muhtarı Dilek Erken, Kurtluca Mahalle Muhtarı Mustafa Acat, Akdere Mahalle Muhtarı Mehmet Dursun, Cindere Mahalle Muhtarı Hasan Durmuş ve Eymir eski muhtarı Namık Kurt, Onites Tarım Fidan yetiştiricisi İbrahim Yetim, Aksoy Lavanta Bahçeleri sahibi Mehmet Aksos ve lavanta eko turizmcilerinden bilgiler aldı.

SADEGPS Teknolojik Çözümleri ile Logistech Fuarına Damga Vurdu SADEGPS Teknolojik Çözümleri ile Logistech Fuarına Damga Vurdu

Kekik Üreticileri Lisanslı Depo Istiyor (2)

COŞKUN LAVANTA GAZOZUNU İÇTİ

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, doğal lavanta ve kekik ürünleri olan lavanta dondurması, lavanta kahvesi, lavanta çayı, lavanta reçeli, lavanta lokumu, lavanta kolonyası, lavanta balının bulunduğu stantları gezdi, lavanta gazozunun tadına baktı. 

Kekik Üreticileri Lisanslı Depo Istiyor (4)
“LİSANLI DEPO TALEBİMİZ VAR”

“Kekiğin yüzde 80’i burada üretiliyor, buraya lisanslı depo şart” diyen, Gözler Lavanta bahçeleri sahibi Hüseyin Akkaya “Tüm tıbbi ve aromatik bitki üreticileri ve mahalle muhtarlarının isteği olan, Güney ve Çal ilçelerimizim tam ortası olan Pamukkale Gözler Mahallesinde büyük ihtiyaç duyulan, içinde tahlil laboratuvarının da olduğu lisanslı depo isteklerimi Denizli Valimiz Ömer Faruk Coşkun beye bildirdik. Bu hususta Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir’e, Ticaret Borsası Başkanımız İbrahim Tefenili’ye, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanımız Hüseyin Memişoğlu’na, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar’a, GEKA Başkanı Özgür Akdoğan’a lisanslı depo taleplerimizi valimiz aracılığı ile ilettik. En kısa zamanda talebimizi yerine getireceklerini düşünüyoruz” dedi.

Kekik Üreticileri Lisanslı Depo Istiyor (1)

Kekik Üreticileri Lisanslı Depo Istiyor (3)

Kaynak: Haber Merkezi