EĞİTİM

Katip Çelebi İlkokulu’nda ilk ders zili çaldı

Denizli’de 2024-2025 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Denizli’de de öğrenciler yaz tatilinin bitmesiyle birlikte okula tekrar ‘merhaba’ dedi. Anasınıfı ve ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrenciler uyum haftası kapsamında okula 1 hafta erken başlarken öğrenci velileri ise çocuklarını yalnız bırakmayarak bu heyecana ortak oldu.

‘EĞİTİME HAZIR BİR OKULUZ’

Denizli’de 1400 öğrenci ve 63 öğretmen kadrosuyla birlikte eğitim veren Katip Çelebi İlkokulu’da dün sabah yapılan törenle öğrenciler ders başı yaparken Okul Müdürü Ahmet Karakoç Denizli’de eğitime hazır olan bir okul olduklarını belirterek “2024-2025 eğitim-öğretim yılı okulumuza ilimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Okul olarak sıkıntımız yok. Öğretmen eksiğimiz yok, kitaplarımız tam. Kitapları öğrencilerimizin sırasına bıraktık. Öğretmenlerimizde yeni eğitim öğretim yılına en üst düzeyde motive bir şekilde geldiler. Öğretmenlere, velilere sabırlı ve sağduyulu bir şekilde eksik aramaksızın yeni ders yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘AİLELERE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR’

Katip Çelebi 1-E Sınıf öğretmeni Şehnaz Terzi yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek “Öncelikle çok heyecanlıyım. İnşallah çocuklarımızın vatana millete topluma hayırlı bireyler olması için 4 yıl boyunca çalışacağız. Tabi ilköğretim çok önemli. Temel eğitim. Bizde elimizden geleni yapacağız. Öğrencileri bizim takip etmemiz ne kadar önemliyse evde de takip etmemiz bir o kadar önemli bir konu. İlkokulda ailelerin üstüne çok görev düşüyor. Çünkü karşımızda 6 yaşında çocuklar var. Özellikle bol kitap okumak bol problem çözmek okuma yazma aşamasından sonra çok önemli” dedi.