SAĞLIK

Karpuz deyip geçmeyin!

Yaz aylarında en sık tüketilen meyvelerden biri olan karpuz; cildi yeniliyor, tokluk hissi vermesi sayesinde kilo kontrolüne yardımcı oluyor ve kanser riskinin azaltılmasında rol oynuyor. Antioksidan deposu kapuzu düzenli olarak tüketmek kan basıncını düzenliyor, lifli yapısı ile sindirim sistemini destekliyor. İçeriğindeki aminoasitler sayesinde vücuttaki iltihabın atılmasına katkıda bulunan karpuzun çekirdekleri de kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Betül Merd, karpuzun faydaları ile ilgili önemli bilgiler verdi. 
“Karpuzun günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasında etkilidir” diyen Merd, “Antioksidan özelliği olan likopen yüksek miktardadır. Karpuz vücudunuzun su ihtiyacını karşılamada destektir. Ayrıca sindirim sistemini destekler. Kilo kontrolüne yardımcı bir besin olmakla birlikte, iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Cildi yeniler, ışıltılı bir görünüm için etkilidir.  Karpuz çekirdekleri besleyici olduğu kadar kolesterolü de düşürür” ifadelerini kullandı.