TOKİ, Denizli dahil 25 ilde arsa satacak TOKİ, Denizli dahil 25 ilde arsa satacak

31 Mart Yerel Seçimlerinde, AK Parti’nin Bozkurt Belediye Başkan adayı Akif Bayar, seçimlerden mağlubiyet ile ayrılmış ve CHP’nin adayı Mevcut Belediye Başkanı Birsen Çelik yeniden seçilmişti. Akif Bayar, geçtiğimiz Temmuz ayında Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. Devlet memurlarının siyasi parti etkinliklerine katılması, siyasi partilere üye olması kanunda açıkça belirtilmesine rağmen Bayar’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katılması tepkilere neden oldu.

FOTOĞRAF PAYLAŞTI, GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ

Akif Bayar’ın toplantıda çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Valisini göreve davet etti ve Bayar’ın görevden alınmasını talep etti.

“HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK Mİ?”

Devlet memurunun siyasi parti danışma kurul katılmasını sert bir dille eleştiren ve görevden alınmasını talep eden Karaca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; AKP’den 31 Mart seçimlerinde Denizli-Bozkurt ilçesinde belediye başkan adayı olup, seçimi kaybeden, ardından jet hızıyla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Akif Bayar isimli DEVLET MEMURU AKP Denizli il danışma kurulunda arzı endam etmiş. AKP’ye bağlılığını göstermek istemiş anlaşılan. Devlet memuru olarak bir siyasi partinin danışma kuruluna katılan bu zatın derhal görevden alınması gerekmektedir. Denizli Valisini, İl Milli Eğitim Müdürünü göreve davet ediyorum. Bekleyip göreceğiz. Yandaş diye korunacak mı, yoksa hukuk devletinin gereği yerine getirilecek mi?”

Fotoğraf açıklaması yok.

Editör: Hatice İçke