Denizli’de bu yıl çiftçinin karpuzu para etmeyince elinde kaldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bazı mahallelerden satıl aldığı karpuzu ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştı ancak bazı mahallelerde üreticilerin mağduriyetleri sürüyor. Acıpayam İlçesi’nde çiftçilik yapan Yüksel Şan, karpuzun tarlada toptan fiyatı 80 kuruşa düşünce satışı bıraktı. Yüksel Şan, ürettiği karpuzu kızı Büşra’nın düğün davetiyesi olarak dağıtmaya başladı.

Caz Festivali başladı Caz Festivali başladı

Dodurgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOYDER) Başkanlığı görevini de yürüten Yüksel Şan, “Bu yıl Dodurga Mahallesi’ndeki dört dönümlük tarlama karpuz ektim. Bin bir emekle karpuzları yetiştirdim. Çok masraf yaptım. Karpuz ilk çıktığında fiyatı iyiydi. Ama her geçen gün karpuz fiyatı düşmeye başladı. Şuan karpuzun tarlada toptan fiyatı 80 kuruş, meyve suyuna giden karpuzun kilogramı ise toptan 35 kuruş. Bu paralarla masrafları çıkarmamız mümkün değil. Bu fiyattan karpuzu satsam bile tarlada çalışan işçilerin parasını çıkartamam” dedi.

KARPUZDAN DÜĞÜN DAVETİYESİ ÇOK FAZLA İLGİ GÖRDÜ

Dört dönümde çok güzel karpuz yetiştirdim diyen Yüksel Şan, “Aylarca uğraşıp yetiştirdiğim karpuzun tarlada kalmasını istemedim. Hemşire olan kızım Büşra Şan, 24-25 Ağustos tarihlerinde yapacağımız düğün töreniyle dünya evine girecek. Bende düğün davetiyesi yerine, düğün davetiyesindeki bilgileri etiket üzerine bastırdım. Ürettiğim karpuzların üzerine düğün davetiyesi etiketini yapıştırarak dağıtmaya başladım. Bu güne kadar 400’e yakın karpuz davetiye dağıtmışımdır. Yani yaklaşık 6 ton karpuzu düğün davetiyesi olarak şimdiye kadar dağıtmış oldum. Karpuzdan düğün davetiyesi çok fazla ilgi gördü. Karpuz ucuz diye tarlada kalacağına insanlar yesin” dedi.

YARIMCA; “İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTIM”

İlk kez böyle bir şeyle karşı karşıya kaldığını ifade eden eski Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “DOYDER Başkanı Yüksel Şan kardeşim karpuz para etmediği için hiç olmazsa dostlarımızın boğazından geçsin demiş. Gömlek, havlu ve çorap gibi davetiyelerin üzerine de not eklenir. Başkanımızda minibüse doldurduğu karpuzların üzerine davetiye yapıştırmış. Bizleri de düşünmüş, çok duygulandık. Ülkenin geldiği durumu gözler önüne seren bir tablo. Üreticinin nereye geldiğini, ne durumda olduğunu göstermek için mesaj vermek amaçlı bende paylaşımda bulundum. İlk benden başladığı içinde ondan sonrada karpuz dağıtmaya devam etti. Karpuzun kalitesi 10 numara. Bizleri ziyarete gelen dostlarımıza da ikram ettik. Ellerine sağlık” ifadelerini kullandı.

Editör: Hatice İçke