Denizli’nin 82 yıllık pidecisi olan Gazezoğlu Pide, dünden bugüne korumayı başardığı lezzetini müşterilerine sunmaya devam ediyor. Süleyman Gazezoğlu’nun 1942’de kurduğu günden bu yana adresi değişmeyen ve işletimi babadan oğula, ustalığı ise ustadan çırağa geçerek bugüne kadar gelen pideci, Kaleiçi esnafının ve müşterisinin yıllardır uğrak noktası olmayı sürdürüyor.

Kaleiçi’ndeki Fırının Ateşi 82 Yıldır Sönmüyor (1)

“SADE PİDEYE YOĞUN TALEP VAR”

14 yıldır Gazezoğlu Pide’de çalışan, işletmenin pide ustalığını yapan İlhan Usta, “ Gazezoğlu Pide’ye çırak olarak girmiştim, şimdi ustabaşıyım. Burada bizim odun ateşinde pide yapıyoruz, pidenin lezzeti onun ateşinin yanı sıra unumuzdan, malzememizden, ustalığımızdan geliyor.  Zamanında burada İsmail Amcamız vardı, ustabaşımızdır. O burada 72 yıl çalıştı. Burada hem babayı hem oğlu gördü. Ondan gelen bir lezzet var, biz de ondan öğrendiğimizle lezzeti sürdürmeye çalışıyoruz. Bu da insanların damak tadına uygun oluyor. Şehir dışından ve şehir içinden çok gelen misafirimiz oluyor. Ramazan ayında özellikle sade pidemize çok yoğun bir talep oluyor. Kıymalı pidemize de çok fazla talep oluyor” dedi.

Kaleiçi’ndeki Fırının Ateşi 82 Yıldır Sönmüyor (3)

“AYNI LEZZETİ İLE NESİLDEN NESİLE DEVAM EDİYOR”

İşletmenin ilk açıldığı yıllarda günde birkaç tane sade pide çıkardığından, şuanda ise talebe yetişemediklerinden söz eden İlhan Usta “İlk başlarda burada 1’e 2’şer sade pide çıkıyormuş. O zamanlar bazı müşteriler gelmiş kıyma falan getirmiş, pide yapmalarını istemişler ve buna bir talep olduğunu gören işletme sahipleri biz de malzemeyi alıp kıymalı pide yapalım müşterilerimize satalım diye düşünmüşler. Öyle yapmaya başlamışlar. Eleman yetiştirmişler. Böylelikle Kıymalı ve sade pide yapımı nesilden nesile devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Kaleiçi’ndeki Fırının Ateşi 82 Yıldır Sönmüyor (2)

“YERLİ VE YABANCI TURİSTLERDEN TALEP VAR”

Denizlili Ümmühan Ünavcı, MasterChef’e veda etti Denizlili Ümmühan Ünavcı, MasterChef’e veda etti

Bazen müşterileri boş göndermek zorunda kaldıklarından bahseden İlhan Usta “Günde ortalama bin 500 civarında sade pide çıkarıyoruz, 650-700 civarında kıymalı pide çıkarıyoruz. Kapasite yetmiyor, kapasite yetse daha çok pide çıkaracağız. Bazen müşterilerimizi boş göndermek sorunda kalıyoruz.  Yerli ve yabancı müşterilerimiz pidemizden çok memnun kalıyor, daha önce böyle bir pide yemediklerini ifade ediyorlar. İngilizce menümüz var, yabancı misafirlerimiz geldiğinde onunla yardımcı oluyoruz. Sırf bu pideyi yemek için yolunu değiştirip buraya uğrayan bile oluyor. Farklı şehirlerden birçok misafirimiz geliyor” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi