AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun belediyede usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek ve Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz ile birlikte gazetecilerin karşısına geçen Güngör, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

“Kahvede Konuşur Gi̇bi̇ Konuşma”

“MİLLETİMİZ BİZE BİR MESAJ VERDİ”

Karaca; “Derhal Görevden Alınmalı” Karaca; “Derhal Görevden Alınmalı”

Siyasi partilerde her zaman yarışın olduğunu ve 18 defa girilen yarışın 17’sinde AK Parti'nin birinci parti çıktığını, son yapılan seçimde ilk defa ikinci parti konumuna düştüklerini kaydeden Güngör, "Elbette ki; bir AK Partili olarak ve Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş bir kişi olarak çok ama çok üzgünüm. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasından dolayı Denizli ile ilgili…  Ama diğer taraftan da yine Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak ve AK Partili olarak asla bu sonuçtan sonra da ümitsizliğe ve umutsuzluğa kapılıp ve bu sonuçtan bir ümitsizlik doğacak şekilde de hareket etme tarzımızın olmadığını ifade etmek istiyorum. Milletimizin bize vermiş olduğu her türlü görev ve onun bize söylediği her söz bizim için daha önemlidir. Milletimizi bize bu konuda bir mesaj vermiştir, bu mesajı biz AK Parti İl Başkanlığı olarak gereğini yaptık, yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacak olduğu tüm tasarruflarda bizlerin söyleyeceğimiz söz her zaman olduğu gibi yine de başımızın üzerinde deyip bize hangi görev verilirse onu yapmaktır. Makam mevki peşinde koşmayan sadece ve sadece Denizli için gece gündüz çalışan parti teşkilatıma teşekkür ediyorum. Biz bir yarışa çıktık, milletimiz böyle bir karar verdi. Biz milletin üzerine söz söyleyen bir siyasi parti bugüne kadar olmadık. Biz hiçbir zaman milleti suçlayıcı bir ifade kullanmadık. Sandıktan çıkan sonuç bizim başımızın üzerindedir dedik" ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR, ÇAVUŞOĞLU’NUN VERDİĞİ VAATLERİ HATIRLATTI

Güngör, milletin verdiği görevle birlikte beş yılı parti olarak söylenen vaatlerin onlara hatırlatılması noktasında prese devam edeceklerini ifade ederek, seçim döneminde mevcut belediye başkanının seçim vaadi olarak söylediği emeklilere ikramiye ve doğum yapan kadınlara yardımını hatırlattı ve şunları söyledi: “Emeklilere ikramiye vereceklerini ifade ettiler. Denizli’de 287 bin kişi emekli. Yani siz Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olurken emekliye hitap ederken bu 287 bin kişiye hitap ederek bir vaat veriyorsunuz ve vatandaşa yanlış bilgi veriyorsunuz. Vatandaşa vermiş olduğunuz vaatleri eğer seçildikten sonraki cümlelerle seçimde bunları izah etseydiniz sanırım sizi dinleyen ve bunlarla ilgili yalan söylediğinizi de herkesin bileceği bir durum olduğu için bunları söyleyemeyeceğinizi düşünüyoruz. Seçim meydanlarında bu 287 bin kişiye sanki her ay ikramiye verecekmiş gibi anlatıldı ama iş başa düşünce, bunların ne kadarını azaltırsak bu rakamı düşürebiliriz haline getirildiğini de hatırlatmak istiyorum. Ben şunu merak ediyorum, bu şartlara uyan bu 287 bin emekliden bu rakam nedir, kaç kişidir? Bundan faydalanacak olan sayısını Denizlili olarak, Denizli’de yaşayan bir vatandaş olarak ben de bunu merak ediyorum. Böyle bir söylemi ve böyle bir eylemi arasındaki makasın ne kadar açık olduğunu bizlere izah etmesini özellikle kendilerinden rica ediyoruz. Merak ediyorum kaç kişiye bu para verilecek ve kaç kişi bundan faydalanacak? Bunların net olarak anlatılmasını kendilerinden istirham ediyorum. Vatandaşlarımızın çoğu her doğan bebeğe şartsız kimin bebeği olduysa öyle bir yardım alacağını anladı ama uygulama farklı. Eğer siyaset sadece insanlarda farklı algılar oluşturarak bu işi kazanmaksa bunun sonunda da bu millet bu söylenen vaatlerin yerine getirilmediğini ve doğru olmadığını görecek. Karşılığını da Allah nasip ederse göreceksiniz, 2029'a kadar millet tarafından verilen bu beş yıllık sonunda tekrar millet tarafından AK Parti'ye verilecek, bu şarkı burada asla bitmeyecektir”

“MİLLET DEDİKODU YAPIN DİYE DEĞİL HİZMET EDİN DİYE YETKİ VERDİ”

“Eğer herhangi bir mahallede, kahvede konuşur gibi bir yerlerde konuşursan bunun adına dedikodu denir, iftira denir” diyerek Çavuşoğlu’na sert çıkan Güngör, “Sen belirli bir makama gelmiş bir kişi olarak bir iddian varsa bunun hesabını soracak olan Türk yargısıdır, Türk mahkemeleridir, çıkarsın elinde belge, ne varsa verirsin. Türk yargısına biz inanıyoruz, başka gidecek yerimiz var mı? Gidersin bu işi bitirirsin. Her gün, her ay biz bunu dinlemekten vatandaş olarak da söylüyorum AK Parti il başkanı olarak da söylüyorum farklı farklı konularla, dedikodularla bu Denizli‘yi yormaya hiç kimsenin hakkı yok. Millet size bir görev verdi Denizli‘ye hizmet edin diye, dedikodu yapın, laf edin veya şuraya buraya laf yetiştirin, ahkâm kesin diye bu görevleri hiç kimse kimseye vermedi. Nasıl ki AK Parti dönemindeki bizim burada yaptığımız hizmetler neyse, bu memleket için ve Denizli için yapılacak olan her yararlı işte de Denizli’miz için yapılacak olan her yararlı işte AK Parti yanında olacaktır. Denizli’miz için hizmet edilecekse Denizli’mize faydalı olacaksa ne yapılacaksa biz de onların yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Ama yapılacak her türlü yanlış da sayımıza bakılmaksızın bizler de en iyi şekilde bunu vatandaşımıza anlatmakta da mükellefiz" ifadelerini kullandı.

“ALKOL KARARINDAN VAZGEÇMELERİNİ İSTİYORUZ”

Vatandaşlardan ve sivil toplum kuruluşlarından Beltaş’a ait işletmelerde alkol satışına ilişkin tepkiler oluştuğunu hatırlatan Güngör, “ Seçimi kazandıktan çok kısa bir süre sonra seçim vaatleri olmamasına rağmen kendilerinin ilk yaptığı iş Denizli Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşlarda alkolle ilgili vermiş olduğu bir karar var. Bu karar Denizli’deki vatandaşlarımızı rahatsız etmiştir, milletimiz bu konuda rahatsız olmuştur. Yasak getirme, kimsenin hayat felsefesine yaşam tarzına, yediğine içtiğine karışan bir siyasi parti olmuş olsaydık, millet zaten bize 22 yıldır bu memlekete hizmet etme imkânını vermezdi. Bizim burada söylemeye çalıştığımız husus şu; bir kamu kuruluşu olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi her türlü zararlı kötü alışkanlıklara, bu kararıyla teşvik olduğunu düşünüyorum. Diyoruz ki; bunu yapmayın, bu yanlıştır. Bunu bir kez daha düşünün. Vatandaşları bir kez daha dinleyin, anneleri dinleyin, oraya giden çocukları dinleyin ve oraya gitmek isteyen aileleri dinleyin, bu karardan vazgeçin diyoruz. Bu işi biz mahkemeye yargı yoluna götürüp inşallah önümüzdeki günlerde de bu neticelenir. İnşallah vatandaşlar mahkeme yoluna gitmeden kendilerinin bu karardan vazgeçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi