EKONOMİ

İzmir’deki üçlü fuara Denizli özellikle DTO standı damga vurdu

İzmir’de geçen hafta düzenlenen üç ayrı fuar, Denizli’nin etkili sunumları ve stantlarıyla sektöre güç verdi. Denizli Ticaret Odası’nın Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin çağ ötesi çalışmaları takdir topladı. Tekstil makineleri ve tekstil ürünleri dünyaya tanıtıldı.

İzmir’de geçen hafta, tekstille bağlantılı 3 ayrı kategoride düzenlenen fuarlara Denizli hem damga vurdu, hem de dünyaya açılma fırsatı buldu. Çünkü Fashion Prime Fuarı’nı 42 şehir ve 39 ülkeden, toplam 7 bin 753 kişi, Fashion Tech Fuarı’nı 10 bin 704 kişi, Fashion Home İzmir Fuarı’nı da 3 bin 221 kişi ziyaret etti.  

FUARIN FAYDASI

Fuar, sektörün önde gelen katılımcılarıyla yerel firmaları hem Türkiye hem de Almanya’dan ABD’ye, İngiltere’den Çin’e kadar dünyanın farklı ülkelerinden gelen profesyonelleri buluşturdu.

DTO’NUN STANDI FUARA DAMGA VURDU

Tekstil ile ön plana çıkan Denizli de geniş bir katılımla bu fuarlarda yer alırken Denizli Ticaret Odası standında, üretime teknoloji katarak katma değerin artırılmasının amaçlandığı Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nde (DTTM) geliştirilen yüksek teknolojili tekstil ürünler de tanıtıldı. Merkezin sahip olduğu, nanolif yüzey kaplama, akustik karıştırma gibi yenilikçi uygulamaların yanı sıra ziyaretçilere yara örtüsünden tek kullanımlık bornoza kadar farklı yenilikçi ürünlerin sunulduğu stant ziyaretçi ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

DENİZLİLİ KATILIMCILAR FUARI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Oktay Karabacak (New Home Tekstil)

Denizli merkezli, 23 yıldır havlu, nevresim, bornoz gibi ev tekstilinin tüm dallarında üretim yapan bir firmayız. Fashion Home İzmir Fuarı ilk defa yapılmasına karşın çok iyi gördüm. Zamanla büyüyüp gelişecek bir fuar, firma olarak çok memnunuz. Ayrıca, Fashion Prime ve Fashion Tech ile eş zamanlı yapılması, fuarın gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayacaktır.

Fahri Bozkurt (Sorkunlu Tekstil)

Denizli firmasıyız, İzmir ile de bağlantılı çalışıyoruz. Fashion Home, gelişmeye çok açık bir fuar. Fashion Prime Fuarı ile birbirini içerik olan çok destekliyor. Biz de firma olarak ilk defa bu yeni fuara katılıp sonrasında işe dönüşecek ikili görüşmelerle güzel bağlantılar kurduk.

Kudret Çelebi (TETAŞ)

Makine ithalatı ve üretimi yapan, tekstil ve konfeksiyon sektörünün iş ortağı olan bir firmayız. Fashion Tech Fuarı’nda geniş ürün grubumuzla geniş bir alanda yer aldık. İş gücünü azaltan, makinelerin ön plana çıktığı ürünleri sergiledik ve satışını gerçekleştirdik. Üç fuarın bir arada olması çok önemli, aynı söktürün iş ortakları bir arada.