Denizli’nin Pamukkale İlçesine bağlı Zeytinköy Mahallesinde 3 dönemdir seçimlerden zaferle ayrılan ve yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Serkan Kar içini Hizmet Gazetesi’ne döktü. “Yaptığım işleri unutuyorum” diyen Kar, “Çünkü insan yaptıklarını unutmaz ise karşıdan menfaat bekler. Mahallemiz için çok şey yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Denizli’nin en büyük mahallesi olduklarını ifade eden Kar, “20 bin nüfusumuz var. 320’ye yakın cadde ve sokak var. 2024 seçimlerinin ardından mahallemizin büyük çoğunluğunun desteğini alarak muhtar seçildik. Mahallemizde; elektrik ve su kesildiğinde, halkımızdan birinin evini sinek bastığında kurumu aramak yerine beni arıyorlar. Bende onların adına her işlerini çözmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

PAÜ Genel Sekreteri görevden alındı PAÜ Genel Sekreteri görevden alındı

1-4

“OKUL SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Geçmiş dönemlerde yaptıkları çalışmalardan bahseden Kar, “Mahallemizde 2 tane devlet okulu vardı. 2 bin 800 civarında da öğrencimiz bulunuyordu. Yıllar içesinde bu rakam 3 bin 500’e çıkacak. Muhtarlık olarak bütçemiz yok. Biz işin ağlama kısmındayız. Ne kadar çok ağlarsak hizmet o kadar gelir. Yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler sonucunda 5 tane okulumuz oldu.  Bunun yanı sıra etkinlikler düzenliyoruz. 7 bin kişilik keşkek hayrı yaptık. Çok yoğun bir takılım oldu. Şu anda yapmak istediğimiz ama yapamadığımız hiçbir şey yok. Aklımıza geleni bir şekilde yapıyoruz. Muhtarlığımızın önünde etkinlikler yapıyoruz. Çocuklarımız için bisiklet turu düzenledik, konserler düzenledik. Çok güzel tepkiler aldık. Bizim seçim sloganımız da ‘Zeytinköy ister muhtar yapar, muhtar deyince akıllara Serkan Kar’ biz mahallelimiz ne isterse elimizden geldiğine yapıyoruz” şeklinde konuştu.

4-3

“DEPREM ZAMANI EL ELE VERDİK”

“İyi günde olduğu gibi kötü günde de mahalleli ile bir oluyoruz” diyen Muhtar Kar, “Özellikle yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde halkımızla bir olduk. Bizim muhtarlık binamız yoktu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Cumhurbaşkanlığının projesi ile yapıldı. Devletin verdiği imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsanımızı; sosyalleştirmeye, kaynaştırmaya çalışıyoruz. Muhtarlık binamız 3 Şubat’ta teslim edildi, 6 Şubat’ta da Kahramanmaraş depremi meydana geldi. Bizde muhtarlık binamızı istasyon olarak kullandık. Depremzedeler için yardım malzemelerimizi muhtarlığımızda topladık. Mahalle sakinlerimizden Gamze İçke bize aracını tahsis etti. Yardım paketlerini; Hatay’a, Kahramanmaraş’a ve Adıyaman’a götürdük. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize doğrudan temin destek ulaştırdık. Karambole ya da çuval çuval malzeme götürmedik. Mahalle olarak özveri ile çalıştık ve herkes seferber oldu. Mahallemizde bulunan öğrenci yurdunda depremzede kardeşlerimiz vardı. Oradaki çocukların gözlerinde acıyı gördük ve onlar için etkinlikler düzenledik. Ailelere menekşe dağıttık, çocuklar için palyaço, pamuk şekeri verdik. Açıkçası elimizden geleni Zeytinköy insanı olarak yaptık. Hala bu konuda çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

2-5

“RÜŞVETLİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YAPTIK”

Zeytinköy esnafı ile anlaşarak, kan bağışı yapanlara kura çekerek hediyeler verdiklerini söyleyen Serkan Kar, “Mahallemizde bulunan caminin altında bir alanımız vardı, kuran kursuna çevirdik. Bizim için din eğitimi de, bilim ve ilim kadar önemli. Şu anda 3 tane camimizin altında kuran kursları var. Özel günleri de es geçmiyoruz. 23 Nisan’da kutlamalar yaptık. 19 Mayıs’ta da kan bağışı kampanyası düzenledik. Bu kampanya için de teşvik edici bir yola başvurduk. Esnaflarımızla görüştük, onlarda bize omuz verdiler. Kan bağışı kampanyasına katılan herkes kuraya katıldı. Temizlik malzemeleri, pide, kuaförde ücretsiz saç kesimi ve birçok hediye verdik. 214 ünite kan toplamayı başardık. Ege Bölgesinde en çok kan bir Galatasaray’ın maçında bir de bizim mahallemizde toplandı. Pembe Tır’ı mahallemize getirdik. Test yaptıran 2 binden fazla kadından 25’e yakını meme kanseri olduğunu öğrendi. Şuanda erken tanı ile tedavilerini oluyorlar. ‘Ben şunu yapacağım’ diye çıkmıyorum yola. Mahallemizden biri geliyor. Projeyi söylüyorlar, oturup konuşuyoruz. El birliği ile hayata geçiriyoruz” dedi.

10-2

“ZEYTİNKÖY 1800’LÜ YILLARA DAYANIYOR”

Zeytinköy Mahallesi’nin geçmişinin 1800’lü yıllara dayandığını ifade eden Serkan Kar, “Yeni kurulan bir mahalle değiliz. 1800’lü yıllarda ‘İskenderiye’de Anadolu’yu Geziyorum’ diyen bir İngiliz memur, Mısır’dan geze geze İngiltere’ye gitmek istiyor. Gezdiği bölgelerde de not alıyor. Rotası boyunca da gördüklerini kaleme döküyor. Yolculuk sırasında bizim bölgedeki ‘Zeytin Yaylası’na geliyor. Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesi’nde de bir gece konaklıyor. Zeytin Yaylası’na geldiğinde de; ‘Keşke biraz daha yürüyüp zeytin yaylasında dinlenseymişim’ diye de hayıflanıyor. İşte o günden bugüne gelen bir hikayesi var mahallemizin…” diye konuştu.

3-4

“KAMP PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Hayata geçiremediği kamp projesinde de bahseden Muhtar Kar, “Zeytin Yaylası’nda hala hayata geçiremediğimiz bir projemiz var. Daha önce yaylada 30-40 kişi kamp yaptık. Arkadaşlarımız gitar çaldı, çok güzel birliktelik yaşadık. Çok hoş bir ortam oluştu, pandemiden önce bu projeyi hayata geçirecektik ancak nasip olmadı. Projede suya düştü. Belediye başkanımızla görüşüp önümüzdeki yıl kamp projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

6-2

5-2

11-2

9-2

8-2

7-2

Kaynak: Haber Merkezi