Genel

İsrail’de ki gazeteciler yaşadıklarını Gazzete’ye anlattı

İsrail’de 7 Ekim 2023’de başlayan soykırımda direnmeye devam eden gazeteciler yaşadıklarını katliamın yıldönümünde çıkarılan ‘Gazzete’ isimli gazeteye anlatılar. Yaşananları kayıt altına alan ve görevlerini yerine getirmekte zorlanan gazeteciler durumu şöyle belirtiyor; “Tüm dünya 365 kilometrekarelik Gazze Şeridi’nin 365 gündür aralıksız olarak ağır bombardıman altında nasıl yok edildiğini canlı olarak izliyor.”

7 Ekim 2023’den bu yana Gazze de çocuk yaşlı demeden büyük bir soykırıma imza atan İsrail burada yapmış olduğu katliamın kayıt altına alınmasını istemiyor. Bölgede zor şartlarda görevini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarına da şiddet uygulamaktan ve öldürmekten geri çekilmiyor. Zulmün yıldönümünde Filistin İçin Gazeteci Dayanışması, tarafından Dünyanın tanıklık ettiği katliamın yıldönümünde ‘Gazzete’ isimli gazete çıkardı. İnternet sitesi olan ‘www.gazzete.com.tr’ sayfası da aktif edildi.

HİZMET GAZETEMİZ'İN 7 EKİM 2024 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

“Olup bite­ni tüm dünyaya aktarmaya devam etmek istiyoruz”

Gazete içerisinde kameramanlar, foto-muhabirler, muhabirler ve gazeteciler yaşadıklarını anlattı. Gazze’de görevini sürdüren ‘Gazetecilerin babası’ olarak bilinen Wael Al-Dahdouh’a Gazeteci Amir Lafi, sorularını yöneltti. Meslektaşıyla yaptığı röportajda Al-Dahdouh direnmeye devam ettiğini belirterek, “Ailenizi ya da gazeteci arkadaşlarınız­dan birini kaybetmekten daha zor bir şey olamaz. Ayrıca gazetecilik mesajımızın devamı ve bu mesajın dünyaya ulaştırılması meslektaşları­mızdan ve ailemizden kaybettiğimiz, şehit olan sevdiklerimize karşı gerçek vefadır. Batı medyası görevini hiç yapmadı, olay­ları çok sınırlı bir şekilde takip etti. Aksine birçok bilgiyi sakladı. Tarafsız olamadı ve büyük bir başarısızlığa uğradı. Biz de gaze­teciler olarak yalnız kaldığımızı hissettik. Bu bizi yalnız ve kırgın hissettirse de olup bite­ni tüm dünyaya aktarmaya devam etmek, çabalarımızı ve fedakârlıklarımızı iki katına çıkarmamız için bir teşvik oldu” dedi.

“GaZZete isimli Gazze’deki basına destek gazetesi yayında”

Filistin İçin Gazeteci Dayanışması tarafından yapılan açıklama ise şöyle; “Dünyanın gözü önünde 7 Ekim 2023’den bu yana Gazze de çocuk yaşlı demeden büyük bir soykırım devam ediyor. Zulmün yıldönümünde yeni hedef olarak Lübnan ve masum halkı seçerek zulmü genişletmeye devam etmektedir. Unutmayalım ki; katliamın dini ırkı mezhebi olmaz. Karşı konulması bir insanlık görevidir. Yaşanan bu insanlık trajedisini her mecrada duyurma gayreti içindeyiz. Haber yapan muhabirler ve gazetecilerle ilgili ‘GaZZete’ isimli gazetemiz hazırdır.”