Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ilk kez basının karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu. Beklediklerinden daha zor bir durumun kendilerini karşıladığını ifade eden Başkan Ertemur, “Bahanemiz yok. Borçlar belimizi büküyor. Kullanılan krediler var. Hey ay ödemeleri yapıyoruz. 2025 yılının 2’nci çeyreğinde mali anlamda rahatlamış olacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Öyle 25 kuruşa simit satmak yok’ açıklamasına da sert çıkan Başkan Ertemur, “ Cumhurbaşkanı simit diyor ama gelsin bir belediyelerin borçlarına baksın. 28 milyon TL geçmiş döneme ait SSK borcu var. Biz bunu 3 ayda mı yaptık. Ayrıca bizim 1 Nisan’dan itibaren ödenmemiş SSK borcumuz yok. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir düşünmesi gerekiyor. Biz bu belediyeleri AK Parti’den aldık. Kendi de bunu biliyor” ifadelerini kullandı.

“İsmi Değil Pamukkale’yi Değiştireceğiz” (2)

“CİDDİ BİR KREDİ BORCU ÖDÜYORUZ”

100 günlük icraatlarını anlatarak konuşmasına devam eden Başkan Ertemur, “1 Nisan’dan itibaren çalışmalarımızı izliyorsunuz. Pamukkale’nin zor bir bölge olduğunu biliyorduk. Zor bir belediye olduğunu biliyorduk. Beklentimizin üzerinde zorluklarla karşılaştık. Bunun arkasına ise hiç sığınmadık. Bu sorunları gelecekte yapacaklarımız için bahane olarak kullanıp gündeme de getirmedik. Kendi içimizde bu süreci düzeltmeye çalıştık. Verdiğimiz sözleri yerine getirerek bugüne kadar geldik. Bir ucu Tavas, bir ucu Çal, bir ucu Güney’de bir ilçeyi yönetiyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve içinde bulunduğumuz bütçeyi nasıl dengeleyebiliriz diye çalıştık. Büyük bir borç yükü vardı. Yavaş yavaş işlerimiz rayına girecektir. Bu süreçte bir anket formu oluşturarak vatandaşlarımızın beklentilerini sorduk. STK’lar ile görüşerek birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşın çöp poşeti talebi vardı. Şuanda dağıtılıyor. Büyük bir borçla devraldığımız bütçeyi dengelemeye çalışıyoruz. Geçmiş dönemde aşırı derece bir kredi kullanılmış. Ciddi bir kredi borcu ödüyoruz. Dediğim gibi bahanemiz olmayacak” diye konuştu.

Başkan Erdoğan iş dünyasının önceliklerine dikkat çekti Başkan Erdoğan iş dünyasının önceliklerine dikkat çekti

“HALK EKMEK 1 HAFTAYA AÇILIYOR”

Ertemur, seçim vaatleri arasında yer alan ‘halk ekmek projesini’ hayata geçireceklerini söyledi. Bir hafta, on gün içerisinde Pamukkale İlçesinde halk ekmek büfelerinin kurulmaya başlanacağını belirten Ertemur, bu adımın halkın daha uygun fiyata ekmek alabilmesi için atıldığını söyledi. Henüz bir fiyat belirlenmediğini ifade eden Başkan Ertemur, "Bu işi kar amacı gütmeden, halkımızın daha uygun fiyata ekmeğe ulaşabilmesi için en ucuz şekilde satacağız” dedi.  Başkan Ertemur ayrıca, çöp poşeti dağıtımına başladıklarını ve halk tarafından olumlu geri dönüşler aldıklarının altını çizdi.

Halk Ekmek

“PAMUKKALE GENÇLİK MERKEZİ AÇILACAK!”

Büyük tartışmaların yaşandığı ve 8-9 yıldır hizmete açılması merakla beklenen ‘Pamukkale Gençlik Merkezi’ ile ilgili de bilgi veren Başkan Ertemur,  “Pamukkale Gençlik Merkezi için seçim öncesi Spor Toto ile bir anlaşma sağlanmış. 150 milyon TL’lik bir proje. 140 milyon TL civarında ödenmiş ama yapımı devam ediyor. 40-50 milyon TL civarında imalat parasını Spor Toto’dan istemiştik. O parayı henüz göndermediler. Ne olursa olsun orası tamamlanacak. Herkesin dikkatini çeken bir alan… Bir proje var ise hayata geçmesi gerekiyor. Ağustos ayı gibi orada da çalışmalar son bulabilir” ifadelerini kullandı.

Pamukkale Gençli̇k Merkezi̇

KOCAÇUKUR KRİZİNİ DETAYLI ANLATTI

Kocaçukur krizine dair de bilgiler veren Başkan Ertemur, “23 Şubat’ta sözleşme bitmiş ve yenilenmemiş. Bizim karşımıza çıktı. Bizden önce 200 bin TL olan kira bizim karşımıza 750 bin TL olarak çıktı. Burada bir reaksiyon gösterdik. 2 kez fiyat arttırmışlar. Bu fiyatla buranın işlemeyeceğini söyledik. Biz bunu ilgili makama ilettik. Bize çözeceklerini söylediler. Beklememize rağmen çözülmedi. O ören yerindeki bütün büfeler kiralık. Pamukkale’nin tamamı İsviçreli bir şirkete verilmiş. O şirket özel şahıslara kiralamış. Oranın çöpünü biz temizliyoruz. Temizlik maliyeti 650 bin TL civarında. Ben bunu söyledim. ‘Sizden de katkı bekliyoruz’ dedim. Kocaçukur ile ilgili bir hayalim var. Tüm dünyadan insanlar burayı gelip görebiliyorlar. 3-5 km’de yaşayan çocuklar, kadınlar burayı göremiyor. Burayı ‘bize verin’ dedim. Olmadı. Ben de ‘sizin çöpünüzü toplamıyorum’ dedim. Geri adım atıp Ankara’ya çağırdılar. Bakanlığa anlattım. Rakamın çok yüksek olduğunu kendileri söyledi ve revize edeceğiz dediler. Yine bize 750 bin TL fatura gönderdiler. Son olarak bize boşaltmamızı söylediler. Boşalttık. Biz yine ihalesine girip almaya çalışacağız” dedi.

K O C A Ç U K U R

“İSMİ DEĞİL, PAMUKKALE’Yİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Pamukkale isminin özellikle haberlerde ve sosyal medyada kötü lanse edilmesiyle ilgili de konuşan Ertemur, “Pamukkale’nin isminin değiştirilmesi için öneriler oldu. Kadın cinayeti, uyuşturucu isimle eşleşti dediler. Bu ismi değiştirmek meclis kararı ile kolay bir şey. Gelin Pamukkale’yi değiştirelim. Belediyenin ismini değiştirince kadın cinayetlerini, fuhşu, düzensiz göçü önleyemezsiniz. Biz bunun için çalışıyoruz. Bir rapor hazırladık. Emniyet ile ortak çalışmamız olacak. Pamukkale’yi yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Pamukkale’nin ismini değil Pamukkale’yi değiştireceğiz” diyerek önerilere kapıyı kapattı.

“PAMUKKALE KAÇAK CENNETİ OLMUŞ”

Denizli’de ciddi anlamda özellikle Pamukkale’de imara aykırı yapılaşmalar olduğunu vurgulayan Ertemur, “100 metrekare alan için ruhsat alınmış bunu bin 100 metrekareye çıkarmış. 2 milyon 3 milyon gibi rakamlar var. Bu cezaların rakamlarını ben belirlemiyorum. Yasaya aykırı ise biz işlemi yapıyoruz ve ceza otomatik sistemden çıkıyor. 1994 ile 1999 yılları arasında bende belediye meclisinde görev yaptım. O dönemde arkadaşlarımın binasını bile yıktım. Pamukkale kaçak inşaat cenneti olmuş. ‘Siz gidin yapın, hallederiz’ dedikleri için bu hala gelmiş. Açıkçası günümüz kaçak inşaatlarla geçiyor. Bu sorun 10 yıldır katlanarak geliyor. Bu arkadaşlar cezasını ödeyecek. Hepsini yıkmaya kalksak 10 tane kepçe almam lazım. Kanun çerçevesinde olsun, aksi işler yapmayın diyoruz. Bu kesilen cezalarda bizim dahlimiz yok. Sistem otomatik kesiyor. Arsanın konumu, yapının metrekaresi, gelir durumu göz önüne alınarak yapılıyor. 100 metrekare ruhsat alan arkadaş kanuna aykırı şekilde bin 100 metrekareye kadar işletmesini büyütmüş, bunun gibi birçok örnek var” diyerek konuya açıklık getirdi.
 

Kaynak: Haber Merkezi