31 Mart Yerel Seçimleri sonrası siyasette yumuşama dönemine girilmiş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti. Sonraki süreçte bu gelişmeler yerel yönetimlere de yansımış CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum da, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’ü parti binasında ziyaret etmiş ve siyasette ‘özlenen tablo’ ortaya çıkmıştı.

Horzum; “Hepi̇mi̇z Deni̇zli̇’de Yaşiyoruz, Sorun Yok!” (2)

ALKOL KAVGASI BÜYÜDÜ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ şirketinin işlettiği 3 sosyal tesiste alkol satışının başlaması sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci konuya yargıya taşıyacaklarını söylemiş, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’da ‘Zeybekci’nin İzmir’e aday olduğu dönemde alkol içenlerle barışık olduğunu hatırlıyorum. O zaman kimsenin yaşam tarzına karışmayacaklarını söylemişti. Şimdi ise farklı bir tutum sergiliyor. Sanırım ufukta İzmir adaylığı yok, bu yüzden alkol karşıtlığına dönmüş durumda’ diyerek tepki göstermişti.

GÜNGÖR’DEN HORZUM’A; “ESEFLE KINIYORUM”

Horzum’dan AK Partili kurmaylara ağır eleştiriler “Siyasete doymamışsın istifa et” Horzum’dan AK Partili kurmaylara ağır eleştiriler “Siyasete doymamışsın istifa et”

Alkollü mekanlar tartışması bununla sınırlı kalmamış ve AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Başkan Horzum’a yanıt olarak, “CHP İl Başkanının yaptığı haksız ithamları reddediyor ve siyasi nezaket nezdinde esefle kınıyorum. Bizim itirazımız kendi yaşam tarzını toplumun tamamına benimsettirmeye çalışan despot anlayışın ta kendisidir” diyerek çıkışmış ve siyasette yumuşama kısa sürdü söylentilerine neden olmuştu.

HORZUM; “İADE-İ ZİYARET GERÇEKLEŞECEK…”

Konuyla ilgili Hizmet Gazetesi’ne konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Siyaset farklı bir şey. Hepimiz Denizli’de yaşıyoruz. Bu konu CHP ya da AK Parti meselesi değil. O yüzden biz kimseye kapılarımızı kapatmadık, kapatmıyoruz da. Kurban Bayramı için Yücel Güngör ile telefonlaştık ve bize iade-i ziyarete geleceklerini ve planlayacaklarını söylediler. Bizlere tarih verecekler ve ziyaret gerçekleşecek. Bizim birbirimizi eleştirmiş olmamız bu ziyaretlerin ve görüşmelerin önüne geçemez” dedi.

“KİMSE KİMSEYİ RAHATSIZ ETMİYOR”

Alkollü mekânlarla ilgili de düşüncelerini yineleyen Başkan Horzum, “Halktan gelen tepkiler kadar isteklerde var. Böyle bir şey olmasa zaten çalışma yapılmaz. Şu anda Denizli’de ruhsat verilen yerlere baksınlar. Türbanlı bacımla alkol alan bacım yan yana oturuyor. Kalabalık restoranlara gidiyoruz yan yana insanlar istedikleri gibi hareket edebiliyor. Kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Alkol kullanana da kullanmayana da saygı duyuyoruz. Şu an bizim kanayan bir yaramız var o da alkollü kaçak mekânlar var. Bunların önüne geçilmesi gerekiyor. Alkollü restoranlara ve işletmelere ruhsatı veren de zaten AK Parti’nin bakanlığı. Bunların malzeme edilmesi üzücü” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi