SPOR

Horoz’dan UÇK kaldırılsın çıkışı

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’nun destekleyen Denizlispor’da başkan Ahmet Yalın Yıldırım, genel kurulda devrim yaratacak iki önerge verdi.

TFF başkanlık seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’yi devirerek Türk futbolunun yeni başkanı olurken, Denizlispor ilk günden beri Hacıosmanoğlu’nu desteklemişti. Noterden Hacıosmanoğlu’nun adaylığı için teklif gönderen ilk kulüp olduklarının altını çizen Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, “Sürecin başından beri İbrahim Hacıosmanoğlu’nu destekliyorduk ve seçimi kazandık. Onun olduğu yerde haklılar her zaman galip gelir. Seçim sonuçları bizim açımızdan iyi oldu” dedi. Yeni yönetimden beklentilerini sunduklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “Öncelikli isteğimiz rakamların artırılması. Kulüp gelirlerine haciz konması çok büyük bir problem… Normal şartlarda bütün gelirlerimize haciz konulabiliyor. Bizim talebimiz gelirin en fazla yüzde 25’ine haciz konulması yönünde. Bu sorunun çözülmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

UÇK KALDIRILSIN TEKLİFİ

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun da kaldırılmasını talep ettiklerini söyleyen Yıldırım; “Böyle bir sistem hiçbir yerde yok. UÇK’nın kaldırılmasını istiyoruz. Kurulun verdiği kararlara kimsenin itiraz hakkı bulunmuyor. Mahkemelerin, Yargıtay’ın bile temyiz hakkı ver ama UÇK’nın yok. Bu kurulun kaldırılması hedeflerimizden biri. Mahkemelerin de üzerinde. Bu doğru değil. Önerimizi sunduk” diye konuştu.