Türkiye Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz Yukatel Merkezefendi Belediyesi’nde Baş Antrenör Zafer Aktaş, kulübün sosyal medya hesabında taraftarlardan gelen soruları yanıtladı. Yeni sezonda hedeflerinin play-off olduğunu ifade eden ve gelecek sezon Avrupa kuplarında mücadele etmek istediklerini söyleyen Aktaş, Denizlililerin izlerken zevk alacağı bir takım ortaya çıkaracaklarını söyledi.

“Hedef Play Off Ve Avrupa” (2)

“ZEVK VEREN BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ”

2023-2024 sezonunda çok yıprandıklarını söyleyen Aktaş, “Oyuncu sirkülasyonu çok fazla olduğu için geçtiğimiz sezon hem staf hem de yönetim çok zorlandı ve yoruldu. Bu sezon sirkülasyonu minimuma indirmek için çalışmaları sürdürüyoruz. En azından ayrılan oyuncu sayısı az olacak, dengemiz bozulmayacaktır. Aynı misyon ve vizyonla yola devam ediyoruz. Şehrimizi heyecanlandıracak güzel maçlar izlettireceğiz. Transfer çalışmalarının da sonuna geldik, 1-2 oyuncu daha kadroya ekleyeceğiz. Hem savunmada hem de hücumda zevk veren, yüksek tempoda oynayan bir oyuncu grubu oluşturacağız. Bize başarı getirecek oyuncu profillerini tercih ediyoruz” dedi.

“AVRUPA’DA VE DÜNYADA MARKAYIZ”

“Lig bizim için çok daha önemli” “Lig bizim için çok daha önemli”

Yukatel Merkezefendi Belediyesi’nin Avrupa ve Dünya’da marka olduğunu söyleyen Aktaş, “Burada bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Euroleague’e gönderdiğimiz oyunculardan buy-out geliri alıyoruz. Buda kulübe ek gelir sağlıyor ve yönetimin elini güçlendiriyor. Sadece sezon içinde değil, yıl boyunca oyuncuları takip ediyoruz. Kim ne yapmış, nasıl performans göstermiş? Scout ekibimiz düzenli bir çalışma içerisinde. Oyuncu havuzumuz çok geniş. İyi oyuncuları buraya getirmek eskisinden daha kolay… Buradaki rollerini kendilerine anlatıyoruz. Kariyerlerinin hangi noktaya çıkacağını istişare ediyoruz ve örnekler veriyoruz. Eskiye oranla daha az laf anlatıyoruz. Yukatel Merkezefendi marka oldu, her yerde takip ediliyoruz. Maçlar Avrupa’nın her yerinde izleniyor. Hem kulüp hem de şehrimiz için büyük bir tanıtım yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ PLAY VE AVRUPA’YA GİTMEK”
Hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyleyen Aktaş, “Bu sezon hedefimiz ligi rahat bir noktada bitirmek. Play-in sistemi de bu sezon başlayacak. Ligi 9 ve 10’uncu sırada bitiren takımlar 7 ve 8’inci sırada bitiren takımlarla play-off için mücadele edecek. İlk 10’da bitirirsek gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edeceğiz. Hedefimiz play-off ve Avrupa’da oynayabilmek için gereken pozisyonu elde etmek” dedi. 

“AYBERK VE ARCA DAHA DA İYİ OLACAK”
Ayberk Olmaz ve Arca Tülüoğlu’ndan umutlu olduğunun altını çizen Aktaş “İki oyuncu da gittikleri takımlarda istedikleri dakikaları bulamadılar. Bu sezon tekrardan bünyemize kattık. 2 sene önce yaptıklarının daha fazlasını tekrardan burada yapacaklar inanıyorum. Bu sezon bütçemizde arttı. 4 oyuncumuz ile yola devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ekonomik sebeplerden dolayı 0’dan takım kuruyorduk. Yönetimimiz bu sene bütçeyi arttırdı. Arca ve Ayberk’i yeni transfer olarak görmüyorum. Bizden giden oyuncular değer kazanıyor. Ekonomik anlamda da iyi teklifler alıyorlar. Bu sene en azından bu noktada elimiz güçlendi. Belli bir oyuncu grubunu elimizde tuttuk. Yönetime bu konuda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BÜYÜK MAÇLARDA EKSTRA MOTİVASYON OLUYOR”

Türkiye’nin Avrupa’nın en iyi liglerinden olduğunun altını çizen Aktaş, oyuncuların özellikle büyük maçlarda ekstra motivasyonla sahada olduğunu söyleyerek, “Büyük maçlarda doğal olarak motivasyon fazla oluyor. İspanya ve Türkiye; Avrupa’nın en iyi ligleri arasında başı çekiyor. Bir hafta Fenerbahçe, diğer hafta Anadolu Efes, sonraki haftalarda ise Beşiktaş, Türk Telekom gibi üst seviye takımlarla oynuyoruz. Buda oyuncularda motivasyon yaratıyor. Böyle maçlarda kaybettiğinde kimse üzülmüyor. Bu rahatlıkta baskıyı en aza indiriyor. Taktiksel anlamda bakarsak da, her rakibi saygı duyuyoruz ve ekip olarak takımı hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN ZORLU SEZONU TBL’DE YAŞADIM”

En çok zorlandığı sezonu da açıklayan Aktaş, “İlk geldiğim sezon TBL’de mücadele ediyorduk. Takımın başına geçtiğimde 13’üncü sırada yer alıyordu. Oyuncu grubu başta olmak üzere hep beraber ayağa kalktık ve ikinci yarıda çıktığımız tüm maçları kazanarak ligi zirvede bitirdik. Süper Lige çıkmak çok kolay olmadı. Müthiş bir hikaye yazdık. Oyuncularım içinde süper bir anı oldu. İleride torunlarına anlatacakları bir yıl yaşadık. Çok zorlandık ama başardık. İlk sene de zordu ancak Süper Lige çıkan takım için normal bir süreçten çıktık. Süper Lig’deki ikinci senemizde rahattık. 3’ncü yıl ise ligi 12’nci sırada bitirdik. Arada Covid-19’u yaşadık. 5 oyuncumuz hastalığa yakalandı ve 7 kişi ile maça çıktık. Açıkçası zor şartlar altında bir başarı hikayesi yazdık. Yeni sezonda da elimizden geleni yapacağız ve şehrimizi gururlandıracağız. Bizleri yalnız bırakmasınlar” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi