Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimde 580 askerin Denizli’den Ankara’ya gitmesini engellemek için Çardak Havalimanında toplanan vatandaşlar askeri araçları durdurdu. 45 yaşındaki Elif Dağdelen, askeri araca binerek anahtarını aldı, askerlerin Ankara’ya sevk edilmesine engel olmak için siper oldu. Şehirlerarası otobüs kaptanlığı yapan Elif Dağdelen, o karanlık geceyi anlattı. Dağdelen “15 Temmuz darbe girişinde Denizli’nin Çardak ilçesine annemleri ziyarete gitmiştik. Biz annemlerle birlikte evde otururken babam sosyal medyadan darbe haberini gördü. Önce şaka sandık, sonra ben arabaya bindim çarşıya gittim. Jandarma karakolunun önüne vardığımda bir hareketlenme vardı. Sonra ailemle ne yapabiliriz diye düşündük. Sonra Cumhurbaşkanımızın ‘Sokaklara çıkın’ çağrısını duyduk. Biz hep birlikte Ak Parti Çardak İlçe Binasının önüne gittik. Orada toplanmaya başladık” dedi.

“Hai̇nlere Firsat Vermedi̇k” (2)

“DÜŞMAN OLSA SALDIRACAKSIN, SENİN ASKERİN OLUNCA BİR ŞEY YAPAMIYORSUN”

Askeri birlikleri durdurmak için verdiği mücadeleyi anlatan Elif Dağdelen “Çardak Havalimanı’na gidelim, orayı koruyalım’ dedik. Biz yola çıktığımız sırada Denizli tarafından gelen askeri birliklerle burun buruna geldik. Bulunduğumuz konvoy geriye dönmeye başladı. Eşim ‘biz de dönelim’ dedi. Çocuklar vardı arabada, ‘başımıza bir iş gelir’ dedi. Bende ‘döneceksen in arabadan’ dedim. Diğer araçlar döndü, biz askeri birlikle yan yana gittik. Ben askeri birlikle yan yana giderken ‘Siz nereye gidiyorsunuz, siz kime darbe yapmaya gidiyorsunuz’ diye konuşmaya çalıştım. Tabi asker dinlemiyor. Hızlıca gittik hava limanının girişini kapattık. Askeri araçları durdurduk. Askeri araçların yanına gittim, yanına gittiğim araç komutanın aracıydı. ‘Siz napıyorsunuz, siz bizim Mehmetçiğimizsiniz’ dedim. Kapıyı kontrol ettim, açıktı. Araca bindim, direksiyonu tuttum, anahtarları aldım, ‘İn arabadan’ dediler. ‘Siz bizim askerimizsiniz, hanginiz FETÖ’cüyseniz vurun’ dedim. Direksiyondaki asker ‘ben değilim abla’ dedi. Düşman olsa saldıracaksın, senin askerin olunca bir şey yapamıyorsun” şeklinde konuştu.

“Hai̇nlere Firsat Vermedi̇k” (1)-2

“YİNE OLSA YİNE YAPARIZ”

Komutanın telefon konuşmasını duyduğunu söyleyen Dağdelen “Havalimanının üzerinde gezen 6-7 tane kargo uçağı gördük. Askerlerin havalimanına girmesine de, oradan gitmesine de izin veremezdik. Onlar askeri havalimanına gideceklermiş, yanlış havalimanına gelmişler. Askeri havalimanına çağırdılar onları, ‘Askerler gideceğiz çekilin’ dediler. Bize ‘Valilikten emir geldi, tatbikat yapıyoruz biz’ dediler. ‘Bu saatte ne tatbikatı’ dedik. Bize silah çektiler, ‘Vururuz, çekilin’ dediler, ‘Vurun’ dedik. Bizi korkutmaya çalıştılar, bize çekilmemizi söylediler, biz kol kola girdik, onlarda kol kola girdiler, onlar bizi ittiriyorlar, biz onları ittiriyoruz. En önde ben vardım, asker bana silahla defalarca vurdu. Biz onlara vuramadık, kıyamadık. Asker bizim askerimiz, bizim evladımız.Yine olsa yine yaparız. Vatanımız için canımız feda” ifadelerini kullandı.

“Hai̇nlere Firsat Vermedi̇k” (2)-1

“Hai̇nlere Firsat Vermedi̇k” (3)

Kaynak: Haber Merkezi