GÜNCEL

Güvenilir gıdada yeni dönem başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘‘Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar yayınlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların ifşasına yönelik yeni düzenlemeyi 1 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Taklit, tağşiş ve hileli ürünler anlık olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Taklit, tağşiş ve hileli ürünlerin anlık olarak kamuoyuyla paylaşılacağını duyuran Bakan Yumaklı, “Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde gıda kamuoyu duyurusu sekmesi altında yayınlanacak. Kamuoyu duyurularını anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşacağız. Yeni sistemde uzun bürokratik süreçler yerine; sonuç daha hızlı şekilde sisteme girilecek. Vatandaşlarımız bu iki kategoriye girdiğinde; duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk ve parti/seri no bilgilerine ulaşabilecek. Sistemi yarın saat 9.00’da açacağız” ifadelerini kullandı.