GESİFED Başkanı Hakan Urhan ile yönetim kurulu üyeleri, GESİFED’e üye Derneklerin Başkanları ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile KUGİAD üyelerinin katılımları “GESİFED – Basın Mensupları Buluşması” Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda GESİFED Başkanı Hakan Urhan tarafından Federasyon hakkında bilgi paylaşıldı ve 2024 yılının genel değerlendirmesi yapıldı. 

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 32,10 arttı Tarım-ÜFE yıllık yüzde 32,10 arttı

Gesi̇fed Kuşadası’nda Bir Araya Geldi (2)

BAŞKAN URHAN ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

“GESİFED, Aydın-Muğla-Denizli ile geniş tabanlı örgütlenme idealine bir adım daha yaklaştı” diyen Başkan Urhan, “Üç ilde de farklı derneklerimiz bulunuyor. Fethiye’de, Marmaris’te ve Bodrum’da bir derneğimiz olmak üzere üç derneğimiz Muğla’da, Kuşadası, Didim, Söke de derneklerimizle birlikte altı derneğimiz Aydın’da Federasyon bünyemizde bulunuyor. Denizli’de dört derneğimiz bulunuyor. Federasyon yapılarının oluşturulmasında başından beri büyük emek sarf eden ve kurumun yaratılmasında görev almış olan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD)‘da GESİFED’in içerisindeki aktif derneklerimizden bir tanesidir. İş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alarak çatısı altında 26 bölgesel, 5 sektörel olmak üzere 31 federasyon, 365 üye dernek üzerinden 100 bine yakın şirket bulunduran çatı kuruluş Türk İş Dünyası Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) üye olmuştur” dedi.

“SIKI FAİZ VE PARA POLİTİKASINI DOĞRU BULUYORUM”

Ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Başkan Urhan, “Kuşadası özelinde baktığımızda turizmcilerin mağdur olduğunu veya durumdan çok memnun olmadıklarını duyuyorum. Yine Muğla'da da turizmcilerimizin aynı şekilde yaşamış olduğu sıkıntılar var. Denizli daha ziyade üretici ve ihracatçı bir şehir... Ancak ihracat demek de yurt dışından gelen döviz geliri anlamına geliyor. Bizim içeride tüm giderlerimiz enflasyon oranında katlanarak artarken maalesef döviz bazında gelirlerimiz aynı ölçüde artmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu durumdan çıkmak için uyguladığı sıkı faiz ve para politikasını doğru buluyorum. Temennim almış olduğumuz bu önlemlerin sonuna kadar uygulanması yönünde. Biraz daha dişimizi sıkmamız gerekiyor” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Merkezi