CHP, eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için 24 saatlik Eğitim Maratonu gerçekleştirdi. 81 ilde maratonun ardından 81 ilde basın açıklaması gerçekleştirdi. Denizli’de Candoğan Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“Gençlerimizi Akp’nin Karanlığına Teslim Etmeyeceğiz” (2)

Karaca; “Derhal Görevden Alınmalı” Karaca; “Derhal Görevden Alınmalı”

“İKTİDAR KASTİ BİÇİMDE EĞİTİMİ BALTALADI”

“Eğitim konuşmak için ne 24 saat ne de 48 saat yeterli değil” diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Eğitim sistemimiz maalesef bugün ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip. Eğitimin bileşenleri olan; öğrenciler, öğretmenler, veliler, yöneticiler, hizmetliler, sendikalar, stklar ve niceleri, eğitimin birçok farklı başlığından ve okul ortamında yaşananlardan, eksikliklerden muzdarip durumda. Bir çıkış yolu yok, nereye giderseniz gidin ülkemizin en dertli ve en eksik alanı eğitim. Gün geçtikçe de eğitim alanındaki bu dertler ve sorunlar, eksiklikler hatta yanlışlıklar devam etmeye, ettirilmeye çalışılıyor. AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş, piyasalaştırılmıştır. Köy okulları ve yatılı okullar kapatılmış, çocuklarımız kilometrelerce uzaklardaki okullara, taşımalı eğitime mecbur edilmiştir. Deprem bölgelerindeki çocuklarımız hala birleştirilmiş okullarda eğitim görmeye, 20 metrekarelik konteynerlerde ailecek yaşamaya devam etmektedir” dedi.

“MAARİF MODELİNE BİLİMSEL VERİLERLE KARŞI ÇIKMAKTAYIZ”

“İktidar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi çağdışı ve laiklik karşıtı uygulamalar ile uğraşmakta, gerçek sorun ve sıkıntıları görmezden gelmektedir” diyen Başkan Horzum, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne bilimsel verilerle karşı çıkmaktayız. Çünkü bu program; ihtiyaç analizi yapılmadan hazırlanmıştır, eğitim programları geliştirme ilkelerine ve akademik etik kurallarına uygun değildir. Programın tartışılması için yeterli süre verilmemiş, geri dönüşler için doğru araçlar tanımlanmamıştır. Program çerçevesinde hazırlanacak ders içerikleri ve materyallerinin geliştirilmesi için yeterli süre verilmemiştir ve program gerekli pilot çalışmalar yapılmadan uygulamaya konmak istenmektedir. Ayrıca bu program, kamu yönetiminde ilke, ciddiyet ve israfı önleme açısından son derece kötü bir örnektir! İktidarın, kindar ve dindar nesil yetiştirme idealiyle başlattığı bu süreç, makbul ve itaatkar nesil yetiştirme istemiyle sürdürülmektedir. Bunun karşısında partimiz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Danıştay’a iptal ve yürütmeyi durdurma davası açmıştır” diye konuştu.

“SORUNLAR ANLATARAK BİTMEYECEK HALE GELDİ”
“Eğitim sistemimizin sorunları anlatmakla bitmeyecek hale gelmiştir” diyerek sözlerine devam eden Horzum, “ 22 yıllık AKP iktidarının eğitim sistemimizde yarattığı tahribatı gerek sokaklarda, gerek mecliste, gerek yargı yoluyla dile getirmeye devam edeceğiz. CHP olarak eğitim mücadelemiz devam edecektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Eğitimdir ki; Bir milleti ya hür, bağımsız, başarılı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Laik, bilimsel, nitelikli, demokratik, kapsayıcı ve kamusal eğitim haktır” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi