BUZ KÜPÜYLE SERİNLİYORLAR
Saat başı ekmek pişiren ustalar geri kalan molalarda ise buz küpleriyle soğuttukları suyu kafalarından aşağı dökerek serinliyor. Bazı anlarda ise ustalar buz küplerine sarılıp serinlemeye çalışıyor. Fırıncı Salih Gülağacı, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Adanalıların ekmeği sevdiğini ve ekmekleri insanlara ulaştırmak için çabaladıklarını belirtti. Gülağacı, "Esnaflarımıza yardımcı olalım. Zor şartlarda çalışıyoruz hava sıcak. Buzla serinliyoruz. Soğuk su olmazsa gerçekten yanıyoruz. Fırının önü 80 dereceyi buluyor. Soğuk su olmazsa biz çatlarız, dayanamayız" ifadelerini kullandı.
“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ”
Fırıncı Cuma Har ise zor şartlarda çalıştıklarını anlatarak, "Zor şartlarda çalışıyoruz ama Rabbim yardım ediyor. Fırının önü 80 dereceyi buluyor zor ama yapacak bir şey yok. Bu mesleği 35 senedir yapıyorum. Başkalarına zor gelebilir ama bize artık zor gelmiyor, alıştık" dedi.