Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı son verilere göre Denizli hafta boyunca sıcak havanın etkisi altına girecek. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde Ağustosun ilk haftasında eyyam-ı bahur sıcakları kavuracak. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini tanımlayan eyyam-ı bahur, 31 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de de etkisini gösterecek. Özellikle Denizli kent merkezinde hafta boyunca sıcaklıklar 37-38 derecenin altına düşmeyecek. Akşam saatlerinde ise termometreler 23 dereceyi gösterecek. 

EYYAM-I BAHUR GELİYOR…

"Gazilerimiz, vatan ve millet sevgisinin en asil timsalidir" "Gazilerimiz, vatan ve millet sevgisinin en asil timsalidir"

Meteoroloji uzmanlarının verilerine göre Eyyam-ı Bahur sürecinde Denizli’de sıcak hava hayatı kâbusa çevirecek. Uzmanlar Eyyam-ı bahurun yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanıldığını belirterek, “Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” diyerek uyarıda bulundu.
 

Kaynak: Haber Merkezi