Aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde deprem riski ile karşı karşıya olan şehirlerden birisi de Denizli. Deprem riski nedeniyle deprem sigortası da önemli hatta zorunlu bir hale geldi. Zorunlu Deprem Sigortası bilinen adıyla DASK yaptırmak devlet tarafından zorunlu kılındı, Konut Sigortası yaptırmak ise zorunlu değil isteğe bağlı.  DASK ile Konut Sigortası hakkında az bilinenleri Yüksektepe Lal Sigorta sahibi Derya Eskici açıkladı.

“Evi̇ni̇zi̇ Si̇gorta İle Güvence Altina Alin” (1)

“HEM EVİNİZİ HEM DE EŞYALARINIZI TEMİNAT ALTINA ALABİLİRSİNİZ”

“DASK ile sadece binanızı güvence altına alırken Konut Sigortası ile hem evinizi hem de eşyalarınızı teminat altına alabilirsiniz” diyen Yüksektepe Lal Sigorta sahibi Derya Eskici,  Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), depremin yarattığı hasarları karşılasa da evinizi ve eşyanızı güvence altına almak için Konut Sigortası yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Konut Sigortası ile ev sahibi ya da kiracı olmanız fark etmeksizin doğal afetlerden evinizde oluşabilecek herhangi bir elektrik-dahili su arızasına kadar karşılaşabileceğiniz çeşitli olumsuz durumlara karşı önlem alabilirsiniz. Konut sigortası ile evinizde oluşabilecek dahili su hasarları, tesisat işlemleri, elektrik hasarları, çilingir hizmeti gibi geniş asistan hizmetlerinden yararlanabilirsiniz” dedi.

PAÜ Genel Sekreteri görevden alındı PAÜ Genel Sekreteri görevden alındı

“EVİNİZİ SİGORTA İLE GÜVENCE ALTINA ALIN”

Konut Sigortası’nın kapsam alanlarını anlatan Eskici “Konut Sigortası, evinizde karşılaşabileceğiniz hasarlara karşı güvence sağlayan bir sigortadır. Konut Sigortası ile ister ev sahibi olun ister kiracı, evinizi ve dilerseniz eşyalarınızı yangından hırsızlığa, depremden tesisat arızası veya cam kırılmasına kadar birçok sorunun yol açabileceği maddi hasarlar, konut sigortaları tarafından karşılanır. Konut Sigortası, farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli teminatları kapsar. Fırtına, dolu, kar ağırlığı gibi doğal afetlerden kaynaklanan hasarlara karşı güvence sağlar. Sigorta, infilak ve hırsızlık gibi olaylara karşı da koruma sağlar. Ayrıca, terör, kargaşa, halk hareketleri gibi nedenlerden kaynaklanan, hasarlar da teminat altındadır. Tüm önlemleri alsanız dahi her zaman hırsızlık riskinin olduğunu unutmamalısınız. Öte yandan tatildeyken yangın, su baskını ve deprem gibi çeşitli felaketlerle evinizin zarar görebileceğini de hesaba katmalısınız. Konutları birçok yönden güvence altına alan konut sigortası evinizin güvenliğini artırır, olası kötü senaryolarda maddi kaybınızı hafifletir. Konut sigortası bir paket sigortadır ve yangın ana teminat olmakla birlikte içinde birbirinden farklı birçok ek teminat bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de komşuluk mali sorumluluk teminatıdır. Bu teminata sahip olan mal sahibi veya kiracı teminat altına alınmış herhangi bir olay sonucunda komşu bina, daire veya mal ya da eşyalarda doğrudan meydana gelen zararları karşılamaktadır” şeklinde açıkladı.
 

Kaynak: Haber Merkezi