Denizli’de daha bilgili üreticiler yetiştirmek, daha kaliteli süt üretmek ve dolayısıyla pazar payının artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığının desteğiyle “Kadının Eli, Doğanın Harikası” projesi hayata geçirildi. Projeye kapsamında 5 ilçede İl ve İlçe Müdürlüğü personellerince 314 kadın üreticisine süt hijyeni eğitimi verildi. Eğitimin sonundan yapılan yarışma ile 14 mahalledeki 14 yetiştirici, il finali yarışmalarına katılmaya hak kazandı. 14 kadın yetiştiriciyle yapılan final yarışmasında, soruların soruları doğru cevaplayarak ilk 3’e girmeye hak kazanan yetiştiriciler ödüllendirildi.

EN FAZLA MERKEZ DENİZLİ’DE

Projeye dahil olan kadın yetiştiricilere teşekkür eden Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, “Ege bölgesi olarak en fazla süt toplama merkezi ilimizde bulunmaktadır. Bu nedenle ilimiz hem kendi bölgesinde, hem de diğer illere çiğ süt tedariki sağlayan önemli bir konumda yer almaktadır.

Kırsal kesimde ailelerin çoğu aile işletmesi şeklinde çiftçilik ve hayvancılık yapmaktadır. Özellikle de kadınlarımız bir taraftan ailelerinin günlük işlerini yapmakta, çocuklarını yetiştirmeye çalışmakta, diğer taraftan tarla ve bahçe işlerinde çalışarak üretime katkı sağlamaktadırlar” dedi.

“DENİZLİ SÜT ÜRETİMİNDE ÖNE ÇIKIYOR”

Devlet imkanlarıyla tarım ve hayvancılık alanında kadınlara verilen desteklerden ve kadına yapılan pozitif ayrımcılığa değinen Vali Ömer Faruk Coşkun ise “Üretim hacmi olarak tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin önde gelen illerindeniz. Bugün eğitimi verilen süt üretimi ile de Ege bölgesinde öne çıkan illerdeniz” diye konuştu.

Denizli sanayisinde dönüşüm başlıyor Denizli sanayisinde dönüşüm başlıyor

Törende yapılan konuşmaların ardından Kadının Eli, Doğanın Harikası projesi kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren kadın yetiştiricilere ödülleri protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

DENİZLİ (İHA)

Editör: Ayşe Selçuk Kağ