GÜNCEL

Emeklinin pazar çantası dolmuyor

Artan gıda fiyatları çarşıdan, pazara vatandaşın alım gücünü düşürürken, alışveriş çantalarını da boş bıraktı. Denizli’de özellikle emekliler pazar çantasını dolduramıyor. Pazarcıların da haklı olduğunu ifade eden emekliler, “Adamlar fiyat söylemeye utanıyor. Bizim de zaten kiloyla alacak gücümüz yok” diyerek isyan etti.

10 bin lira emekli maaşıyla geçinemeyen emekliler, artan gıda fiyatları karşısında çaresiz kalıyor. Emekliliğin tadını çıkarmak bir yana, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle iş hayatına geri dönmeye başladı. Emekliler fiyatların yüksekliği nedeniyle temel ihtiyaçlarını kiloyla değil gramla almaya başladı. Daha ucuza ‘meyve ve sebze’ almak isteyen emekliler akşamüzeri, pazarcılar tezgâhlarını toplamaya başlamadan hemen önce pazarın yolunu tutuyor. Pazarcı ürünü elinde kalmasın diye, vatandaş ise daha ucuza alabilmek için çaba gösteriyor.

“PAZARCIYA FİYAT SORUYORUZ, YARIM KİLONUN FİYATINI SÖYLÜYOR”

Denizli semt pazarında alışverişe çıkan ve uzun yıllardır emekli olduğunu söyleyen G. A. “Yıllardır emekliyim ancak emekli maaşım 10 bin lira. Pazarcı da haklı… Bu fiyatı söylemeye utanıyor. Bizim de zaten kiloyla alacak gücümüz yok, her şey çok pahalı” dedi.