Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu gelişim trafiğe yansıdı. Pek çok kişi trafikte daha kolay ilerlemek ve kullanım kolaylıkları nedeniyle elektrikli motosikletlere yönelmeye başladı. Peki elektrikli motor alırken, kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Önceki yıllara oranla motorlara talebin yükseldiğini söyleyen Özgür Motor sahibi Ali Rıza Özgür, motorların doğru zamanda bakımlarının yaptırılması konusunda uyarılarda bulundu.

Elektri̇kli̇ Motor Alacaklar Di̇kkat (5)

DENİZLİLİLER ARABAYI TERCİH EDİYOR”

“Denizlililer en çok araba kullanmayı tercih ediyor” diyen Denizli’de faaliyet gösteren Özgür, “Elektrikli motorlar daha yeni bir teknoloji, bu nedenle elektrikli motorlara ilgi beklendiği kadar yoğun değil, ama motorlara talep önceki yıllara göre daha yükseldi. Elektrikli motorlar kullanmak isteyenlerin ehliyet zorunluluğu var. 50 cc motorlarda B sınıfı ehliyet yerli olurken yeni yasa ile birlikte 125 cc motosiklet kullanabilmek için A1 sınıfı sertifika eğitimine katılmak ve bu belgenin sisteme işlenmesi gerekiyor” dedi.

Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak

Elektri̇kli̇ Motor Alacaklar Di̇kkat (4)

“DOĞRU ZAMANDA BAKIM VE KONTROLLERİ YAPTIRILMALI”

Motosiklet alırken nerelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren Ali Rıza Özgür, “Motosiklet alırken, satış sonrası hizmetler ve parça konusuna dikkat edilmeli. Motorların yerli olması ve montajı çok önemli. İthal motorlarda parça bulma konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor, üreticinin tedarik konusunda sorunlar yaşanabiliyor. Motor almayı düşünenler, yerli markanın ürettiği motoru almaya dikkat etmeli” dedi.  Motosiklet kullanıcılarının trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Özgür, “Motor kullanırken mutlaka kask takılmalı, trafikte doğru şerit kullanılmaya özen gösterilmeli. Yasal sınırlamalara uyumalı, trafik kurallarına dikkat ederek olası bir kazanın önüne geçebiliriz. Motorların mutlaka doğru zamanda bakım ve kontrolleri yaptırılmalı. İhmal edilmemeli” ifadelerini kullandı.
Elektri̇kli̇ Motor Alacaklar Di̇kkat (2)

Kaynak: Haber Merkezi