SİYASET

"Ekşi yemedik, karnımız ağrımıyor"

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, açıklamalarda bulundu. Hükümete ağır eleştirilerde bulunan Başkan Horzum, erken seçim olması durumunda iktidarı alacaklarını söyledi. Sokak hayvanlarına ötenazi içeren yasa hakkında da net ifadeler kullanan Horzum, “Denizli’de hiçbir hayvan katledilmeyecek” mesajını verirken, AKP İl Başkanı Yücel Güngör’e ise, “Çünkü biz ekşi yemedik,karnımız ağrımıyor, bizim alnımız açık başımız dik. Gün geçmiyor ki bunların belediye hesaplarında yeni bir falso çıkmasın"

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve Milletvekili Şeref Arpacı ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Horzum, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin politikalarını sert bir dille eleştiren Başkan Horzum, erken seçim olması durumunda hükümetin gideceğini söyledi.

“BUNLARIN KIBLESİ DE, DİNİ DE, İMANI DA PARA OLMUŞ”

Hükümete sert sözlerle yüklenen Başkan Horzum, “2000’li yılların başlarında üç Y ile geldiler. Dediler ki; ‘yolsuzluklara son vereceğiz, yasaklara son vereceğiz, yoksulluğa son vereceğiz.’ Ancak daha birkaç gün öncesine kadar sosyal medyayı yasakladılar. Bunu da doğalgaza getirdikleri yüzde 38’lik zam konuşulmasın, duyulmasın, günden yaratılmasın diye, asgari ücretliye vermedikleri bilinmesin diye, özellikle tarım sektöründeki üreticilerimizin feryatları, figanları, zarar ettikleri görülmesin diye bunları kapattılar. Ama çok fazla dayanamadılar. Bunların kıblesi de, dini de, imanı da para olmuş. Instagram uygulamasının bir gün kapatılmasının maliyeti Türkiye Cumhuriyeti’ne 1. 9 milyar TL’ye mal oldu. O yüzden de fazla dayanamayıp açtılar.  1 Mart’ta halk bunlara bir cevap verdi. Halkımıza da teşekkür ediyorum, teveccühlerini aldık ve yerel iktidarın sahibi olduk. Yerel iktidarın sahibi Özgür Özel’dir” dedi.

“KENDİ YAPTIKLARI BORÇLARLA SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Bizi kendi yaptıkları borçlarla sıkıştırmaya çalışıyorlar” diyerek sözlerine devam eden Başkan Horzum, “Elimizi kolumuzu bağlamak adına halka hizmet ulaşmasın diye, çeyrek yüzyıla varan iktidarları döneminde ödenmeyen kamu borçlarını, başta SGK olmak üzere ödetmek ve bizi sıkıştırmak istiyorlar. 25 yılda biriktirdikleri borçları en geç 25 ay içerisinde öderiz. Hiçbir kamu kurumuna da borcumuz kalmaz. Bu Ali Cengiz oyunları ile bizim hizmetimizin önüne geçemezsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen belediyelerin önüne taş koymanıza, sizin istememenize rağmen hizmetleri en iyi şekilde vermeye devam edeceğiz. Genel Başkanımızın da söylediği gibi, ‘Yerel iktidarımızda hiçbir zaman hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır. Bu satıh da tüm vatandadır.’ Bayrağımızın dalgalandığı her yerde biz hizmetlerimizi vermeye devam edeceğimizden emin olun” şeklinde konuştu. 

“MALİ MÜŞAVİRLERİN KAFASINA SİLAH DAYADI…”

İngiliz mantığıyla vergi toplandığını ifade eden Horzum, “Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, öyle ucube şeyler getirdi ki, öyle garabet hukuki ve mali kararlara imza attı ki bizim elimizi kolumuzu bağladı. Hele son dönemde uyguladığı aşırı vergilerle beraber benim de mensubu olduğum mali müşavirlerin üzerine getirmiş olduğu, enflasyon muhasebesi adı altında, gerçek anlamda uygulanmasının dönemsellik olarak mümkün olmayan uygulamalarla resmen mali müşavirlerin kafasına silahı dayadı ve uçun diyor. Bizden öyle şeyler bekliyorlar ki, bu halktan ne kadar kopuk olduklarının göstergesi. Türkiye’de yaşıyorsunuz İngiliz mantığıyla Türkiye’yi yönetmeye kalkıyorsunuz. İngiliz mantığıyla Türkiye’den vergi toplamaya kalkıyorsunuz. Ama Türkiye’nin geliri bellidir, yaşam standartları bellidir” dedi.

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN HİÇBİR HAYVANI ÖLDÜRMEYECEĞİZ”

“Denizli’de hiçbir hayvan katledilmeyecek” diyen Horzum “Her şeyi diretmemize, muhalefet etmemize rağmen, hayvanlar konusunda bir katliam yasası çıkardılar. Yanlış hatırlamıyorsam 185 sayfalık bir yazı hazırlandı. Biz bu yürütmeyi durdurmak için müracaatımızı yaptık. Denizli’de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu olmak üzere, diğer ilçelerdeki 15 belediye başkanımız da aynı görüştedir, Denizli’de hiçbir hayvan katledilmeyecek, hiçbir hayvan öldürülmeyecek, onlar yaşatılmaya devam edilecektir. Yaptırımı ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, hiçbir sokak hayvanımızı onların istediği şekilde katliama tabi tutmayacağız, özgürleştireceğiz” diye konuştu.

“EMİN OLUN BU ÜLKE ERKEN SEÇİME GİDECEKTİR”

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’e de ağır eleştiriler getiren Horzum, “2004 yılından bu yana bu belediyeyi siz yönettiniz. Bir çok ilçeler dahil resmen Denizli’yiz siz yönettiniz. O zaman sormak aklına gelmeyen birçok şeyi şimdi bize soruyor. Açık davetimdir, bize her türlü soruyu sorabilir, her türlü kafasına takılan konuyu konuşabiliriz. İster televizyon karşısında konuşalım, ister basın önünde konuşalım, ister davet etsin ben gideyim, isterse davet edeyim o gelsin. Her türlü sorusuna biz açığız. Çünkü biz ekşi yemedik, karnımız ağrımıyor, bizim alnımız açık başımız dik. Gün geçmiyor ki bunların belediye hesaplarını incelediğimizde bir falsoları çıkmasın. Bu konuda çalışmamız son derece ciddi bir şekilde devam etmekte. Zaman zaman da basına yansımakta, savcılığa suç duyurusunda da bulunuyoruz. Bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. Fakirin, fukaranın, garibin, gurabanın hakkını yandaşlarımıza ya da birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Biz Denizli’nin parasını Denizli halkının emrine sunmaya devam edeceğiz. Denizli halkının hizmetine sunarken de sosyal adaleti sağlamak adına sizin bozduğunuz o gelir dengesini düzeltmek adına nerede bir yoksul vatandaşımız varsa, nerede bir gariban vatandaşımız varsa, onları bulup onlara yardımda bulunacağız. Zaten genel seçimler de yakın, emin olun bu ülke erken seçime gidecektir. Çünkü emeklisi perişan, işçisi perişan, sanayicisi perişan, ziraat tarım hepsi perişan. Bu perişanlıkta onlar daha fazla duramayacaklar” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

Seçim sürecinde verdikleri her sözün arkasında olduğunu söyleyen Horzum, “Bize ‘verdiğiniz sözleri yerine getirin’ dediler. Biz her türlü verdiğimiz sözün arkasındayız. Öncelikle bayramlarda taahhüt etmiş olduğumuz emekli ikramiyesini verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Suda indirim dedik, kucağımızda bulunan 12 milyar TL boca rağmen suda indirimi de yaptık. Sayın Güngör, bu kadar enkaz bırakmasaydınız, belediyeyi bu kadar borç batağına sokmasaydınız halkımıza çok daha fazla indirim de yapar, yardımda da bulunurduk. Ama asla bu borçların üzerinde tepinip siyaset de yapmayacağız. Ne kadar zor olursa da olsun bu borçları da ödeyeceğiz. Halkımıza yardım etmeye, halkımızın refahını da arttırmaya devam edeceğiz. Yeni doğan bebeklere verdiğimiz bohça, altın sözünü de yerine getiriyoruz. Bu konuda adreslere teslimleri yapıyoruz. Karpuz üreticilerinin karpuzları tarlada kaldı, bunları da toplayıp şehrimize dağıtan da yine Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Üreticinin mağduriyetini giderip karpuzu ulaşmakta zorlanan kenar mahallelerimizde, dezavantajlı mahallelerimizde bunların dağıtımını da yaptık. Cankurtaran’ın orada milyonlar harcanmış, bir gençlik merkezi yapılmış, ama maalesef mezbeleliğe dönmüş. Bu halkın parasıdır, bu vatandaşın parasıdır, bu bizim paramızdır. Bunu çarçur etmeye kimsenin hakkı yok. Horoz Kart dağıtımlarımızla ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermeye başladık. Aşevimizi kendi bünyemize aldık. Tarım makineleri desteğini bazı ilçelerimizde başlattık, desteğe devam edeceğiz. Daha dört aylık belediyede üreticimize yem desteğimiz ve tarıma gübre desteğimizi bu meclisten geçirdik. Bunlarla beraber daha iyi üretimi sağlamak bizim boynumuzun borcu. Seçim döneminde ve öncesinde ne söz verdiysek bu sözlerimizin arkasındayız. Her türlü eleştiriye, her türlü öneriye açığız. Bu ülke bu şekilde yönetilmez. Hunharca yönetilen ülkenin sorunu da, 3 Y ile gelenlerle yolsuzlukta dünya sıralamasında şampiyonlar ligindeyiz. Yasaklarda dünya sıralamasında şampiyonlar ligindeyiz. Yoksulluk endeksinde maalesef şampiyonlar ligindeyiz. O yüzden bu ülkenin kurtuluşu Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir” şeklinde konuştu.